CLINICLOWNS NEDERLAND

CliniClowns Grote Decemberactie 2002

20 november 2002

CLINICLOWNS EN DE ARBEIDSVITAMINEN PRESENTEREN:

GROTE DECEMBERACTIE 2002

Ieder kind heeft wel eens een griepje, maar er zijn ook veel kinderen die ernstig ziek zijn. Juist in december is dat extra moeilijk. Of je nu in het ziekenhuis ligt of thuis verpleegd wordt. Speciaal voor deze kinderen gaat CliniClowns Nederland in deze periode iets bijzonders doen. CliniClowns Nederland organiseert samen met de Arbeidsvitaminen (AVRO Radio 3 FM) de Grote Decemberactie. In de hele actie staat het bieden van een extra dosis afleiding en plezier in de donkere dagen rond kerst centraal.

Op elke kinderafdeling waar CliniClowns spelen, komt een CliniClowneske brievenbus te hangen. Alle kinderen die rond de kerstdagen in het ziekenhuizen liggen, ontvangen een set speciaal ontworpen kaarten om via deze brievenbus aan familie en vrienden te sturen. Zo kunnen de kinderen tijdens deze dagen vanuit het ziekenhuis op een leuke en actieve manier communiceren met de buitenwereld.

Speciaal in deze maand gaan de CliniClowns op thuisbezoek. Door het hele land bezoeken ze 150 ernstig zieke kinderen. In 2001 startte CliniClowns Nederland voor het eerst deze zogenaamde thuisactie. Het werd een overrompelend succes. Afleiding en plezier was ook hier op zijn plaats. Alle reden om in 2002 de thuisactie te herhalen.

Vanaf 18 november tot en met 6 december besteedt de Arbeidsvitaminen op Radio 3 FM aandacht aan de Decemberactie. DJ Gerard Eckdom roept zijn luisteraars op om een ziek kind in hun omgeving aan te melden, zodat dit kind in aanmerking komt voor een thuisbezoek van de CliniClowns.

De aanmelding kan via het speciale inschrijfformulier op de website van CliniClowns Nederland: www.cliniclowns.nl. De thuisbezoeken vinden plaats in de periode van 9 december 2002 tot en met 4 januari 2003.

CliniClowns Nederland wil met haar clowns ontspanning bieden aan zoveel mogelijk kinderen die het moeilijk hebben door ziekte, trauma of handicap. Op dit moment spelen bijna 60 CliniClowns in ruim 100 ziekenhuizen door heel Nederland. Daarnaast zijn er nog heel veel kinderen met een ziekte, trauma of handicap die buiten ziekenhuizen, bijvoorbeeld thuis of in revalidatie centra, verblijven, en ook voor hen wil CliniClowns Nederland momenten van gezonde afleiding creëren.

Noot voor de redactie (