FENIT

Subsidieregeling voor technologische innovatie

20-11-2002 De Subsidieregeling Kennisoverdracht Ondernemers MKB (SKO) geeft MKB-ondernemers financiële steun om vernieuwende technologieën in hun bedrijf te onderzoeken of toe te passen met behulp van externe adviseurs.

Het MKB is essentieel voor de Nederlandse economie. De sector telt ongeveer 515.000 bedrijven en verschaft werk aan 60 procent van de beroepsbevolking. Het is dan ook van groot belang dat het MKB zich blijft ontwikkelen. Niet voor ieder bedrijf is dat even gemakkelijk. Misschien beschouwt u als MKB-ondernemer technologische innovatie ook wel als een kostbare en onzekere aangelegenheid. Dan kan de inzet van de juiste expertise veel ophelderen én opleveren. De Subsidieregeling Kennisoverdracht Ondernemers MKB (SKO) geeft MKB-ondernemers financiële steun om vernieuwende technologieën in hun bedrijf te onderzoeken of toe te passen met behulp van externe adviseurs. Zo kunt u onder aantrekkelijke voorwaarden een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren, een strategie ontwikkelen of een technologische vernieuwing invoeren.

Kan SKO iets betekenen voor uw bedrijf?
SKO richt zich op de Nederlandse MKB-ondernemer die een bestaande technologie nieuw toepast in het eigen bedrijf. U kunt gebruik maken van deze regeling als uw bedrijf langer dan een jaar staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en zich niet richt op het voortbrengen van primaire landbouw- en visserijproducten of op vervoer.

Aanvraag indienen?
Het aanvragen van een SKO-subsidie is eenvoudig. U hoeft enkel een aanvraagformulier in te vullen en met een projectbeschrijving op te sturen aan Senter. Senter kan u dit formulier toesturen. Als u een strategieplan wilt laten opstellen of een haalbaarheidsproject wilt laten uitvoeren, moet u een offerte van de uitvoerende partij toevoegen.

Meer informatie: Senter, tel.: 070 - 361 05 36, website: www.senter.nl/sko

copyright FENIT 2002