Gemeente Smallingerland

Verwijdering verkeerd geplaatste (brom-)fietsen (20-11-2002)

Bij busstation/parkeergarage Van Knobelsdorffplein in Drachten Verbod plaatsen (brom)fietsen buiten de stallingsruimte of rekken;

Burgemeester en wethouders van Smallingerland hebben op 5 november 2002 besloten het gebied bij het Van Knobelsdorffplein (zie tekening) aan te wijzen op grond van artikel 5.1.11 APV.
Binnen het aangewezen gebied mogen geen (brom)fietsen buiten de rekken worden geplaatst. Er zullen borden worden geplaatst met een verwijzing naar dit verbod.

Vanaf 1 januari 2003 worden verkeerd geplaatste (brom)fietsen door middel van bestuursdwang verwijderd.
De overtreder kan de (brom)fiets tegen betaling van de kosten terughalen bij het politiebureau in Drachten. De kosten bedragen in ieder geval 20.(bestuursdwang) en
3.(stallingskosten per dag).

Als de (brom)fiets niet wordt afgehaald wordt deze na verloop van dertien weken of eerder indien de kosten in verhouding tot de waarde van de (brom)fiets te hoog worden- door het college verkocht of weggegeven.

Het besluit van burgemeester en wethouders en de tekening liggen voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis en ook bij de balie van het politiebureau aan het Moleneind zz 77 in Drachten. Tegen vergoeding van kosten kan een kopie worden gemaakt. Een belanghebbende kan hiertegen tot 27 december 2002 bij burgemeester en wethouders een bezwaarschrift indienen.