Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 20-11-2002 2e Persbericht

Mierlo: Aanhouding na winkeldiefstal
Vanmorgen om 11.15 uur is op de Margrietstraat een 33-jarige inwoonster van Helmond aangehouden. De vrouw werd door personeel van een winkel betrapt op het wegnemen van enkele levensmiddelen. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Vanmorgen tussen 10.12 uur en 12.00 uur is er een snelheidscontrole gehouden op de Sondervick. Van de 959 gecontroleerde voertuigen reden er 70 harder dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u.

Eindhoven: Actie tegen overlast Winkelcentrum Woensel De politie heeft vanmorgen een controle-actie gehouden op Winkelcentrum Woensel en de weekmarkt die daar elke woensdag wordt gehouden. Aanleiding waren klachten over onder meer foutparkeren, winkeldiefstal, tasjesroven en zakkenrollen. Vandaag werden acht parkeerbekeuringen uitgeschreven. Bij een marktkraam werden op grond van de Wet Wapens en Munitie 31 zwaarden en 13 messen inbeslaggenomen. Ook werden twee tasjesrovers aangehouden: een vrouw van 25 uit Nieuwegein en een jongen van 15 uit Eindhoven.

Eindhoven: Man aangehouden voor bedreiging
Een man van 28 zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdagavond rond 18.00 uur aangehouden omdat hij kort daarvoor een 23-jarige Eindhovenaar had bestolen en met de dood had bedreigd. De verdachte zou een tas van de fiets van het slachtoffer hebben weggehaald. Toen het slachtoffer de verdachte tegenhield en zijn tas terugpakte, werd hij met de dood bedreigd. Het slachtoffer heeft daarop de politie gebeld, die de verdachte kon aanhouden. De man zit nog vast voor nader onderzoek.