Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 20-11-2002
1e Persbericht van 20 november 2002



Helmond: Aanhouding na belediging en mishandeling Dinsdagavond om 20.52 uur is op de Breitnerlaan een 17-jarige Helmonder aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht eerder op de avond een 16-jarige Helmondse te hebben bedreigd en mishandeld. Hij had haar uitgescholden en geschopt en geslagen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verlichtingscontrole
Gisterenavond van 19.00 uur tot 21.30 uur is er op de Strijpsestraat een verlichtingscontrole gehouden. 17 fietsers kregen een bekeuring voor het niet voeren van voor- of achterverlichting.

Bergeijk: Aanhouding na bedreiging
Op het Eykereind is dinsdagavond om 22.30 uur een 40-jarige inwoner van Bergeijk aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor in een horecagelegenheid de eigenaar te hebben bedreigd en een televisie te hebben vernield. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Gerwen: Inbraak in een woning
Dinsdag tussen 16.15 uur en 21.00 uur is er ingebroken in een woning aan De Bogerd. Men kwam de woning binnen door verbreking van een ruit aan de achterzijde. Uit de woning zijn een gouden dameshorloge en een gouden ring weggenomen.

Someren: Inbraak in een woning
In een woning aan de Limburglaan is dinsdag tussen 07.15 uur en 17.15 uur ingebroken. Men kwam binnen door vernieling van de voordeur. Uit de woning zijn enkele sieraden en geld weggenomen.

Helmond: Doorrijden na aanrijding onder invloed Een 56-jarige Helmondse automobilist is dinsdagavond omstreeks 22,55 uur op het Wethouder van Deutekomplein aangehouden. De man wordt ervan verdacht na een aanrijding op de 2e Haagstraat waarbij hij tegen twee geparkeerd staande autos aanreed, te zijn doorgereden. Bij zijn aanhouding bleek dat de man onder invloed was. Hij weigerde elke medewerking aan een onderzoek. De verdachte was niet in het bezit van een rijbewijs en de auto waarin hij reed bleek niet verzekerd te zijn. Hij is na verhoor, voorzien van een proces-verbaal en een rijverbod van 24 uur, heengezonden.

Helmond: Verlichtingscontrole
In Helmond West is gisterenavond een verlichtingcontrole gehouden. 2 fietsers kregen een proces-verbaal omdat zij geen fietsverlichting hadden. 1 bromfietser kreeg een verbaal voor het niet voeren van verlichting en 1 bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij blauwe verlichting aan de voorzijde van zijn voertuig voerde.

Eindhoven: Fietsendief aangehouden
Op het Neckerspoel is vanmorgen om 00.13 uur een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt toen hij een fiets wilde wegnemen. Hij had vlak voor zijn aanhouding een betonschaar weggegooid. Deze is teruggevonden en inbeslaggenomen. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Oirschot: Gewonde bij eenzijdig ongeval
Vanmorgen om 00.25 uur is een 17-jarige bromfietser uit Oostelbeers gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Het slachtoffer is door, tot nu toe onbekende oorzaak, in een bocht naar links van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Geldrop: Onder invloed
Op het Bogardeind is vanmorgen om 00.31 uur een 44-jarige automobilist uit Heeze aangehouden. De man bleek zijn auto onder invloed te besturen. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0,60 promille aan. De verdachte kreeg een transactie van 190 euro aangeboden en een rijverbod van 1 uur.

Best: Onder invloed
Woensdagmorgen om 01.02 uur is op de Prins Bernhardlaan een 47-jarige inwoner van Best aangehouden. De verdachte was kort ervoor betrokken bij een aanrijding. Uit onderzoek bleek dat de man onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1.60 promille aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 8 uur. Zijn rijbewijs is inbeslaggenomen.

Nuenen: Onder invloed
Een 43-jarige inwoner van Nuenen is vanmorgen om 01.45 uur op de Beekstraat aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn voertuig onder invloed te hebben bestuurd. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,25 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Op de Europalaan is vanmorgen om 02.45 uur een 48-jarige inwoner van Eindhoven betrapt op het rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,00 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Deurne: Verlichtingscontrole
Vanmorgen tussen 05.15 uur en 06.30 uur, is er op de Bruggenseweg een verlichtingscontrole gehouden. 21 fietsers kregen een proces-verbaal voor het niet voeren van verlichting.

Helmond: Inbraak in een woning
In een woning aan De Bleek is tussen dinsdagavond 22.00 uur en woensdagmorgen 01.00 uur ingebroken. Onbekend is hoe men is binnen gekomen. Uit de woning is geld weggenomen.