Gemeente Eindhoven

Persbericht: 19 november 2002, no. 210

Hervatting bouwwerkzaamheden 'de Admirant'

Vandaag worden de werkzaamheden in de bouwput aan de Nieuwe Emmasingel, achter kantoorgebouw de Admirant, hervat. De werkzaamheden betreffen de bouw van de parkeergarage, inclusief de fundering van de 105 meter hoge woon-/kantoortoren de Admirant die aan de Emmasingel zal worden gerealiseerd.

In de bouwput hebben een jaar lang geen werkzaamheden plaatsgevonden. De ontwikkelaars, Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling BV en NIB Capital Bank NV, zijn nu zover dat kan worden voortgebouwd op de reeds aangebrachte fundering van de parkeergarage. Ook zal worden gestart met de bouw van het ondergrondse gedeelte van de nieuwe toren.

Voor het tweelaagse ondergrondse bouwvolume, waarin onder andere 360 parkeerplaatsen worden gerealiseerd, beschikken de ontwikkelaars al over een bouwvergunning. Voor het bovengrondse deel van de toren loopt momenteel de bouwvergunningsprocedure.

Op de plaats van de toren worden ongeveer 230 funderingspalen van circa 25 meter lengte en 60 cm doorsnede aangebracht. De benodigde gaten worden geboord door één van de grootste stellingen die hiervoor in Nederland beschikbaar is. Dankzij deze techniek wordt overlast als gevolg van trillingen tot een minimum beperkt.

Rond de bouwput zal het aan- en afrijden met vrachtwagens toenemen. Hiervoor wordt de route over bestaande bouw-/expeditiestraat gebruikt.

Volgens de huidige inzichten gaan de werkzaamheden aan het gehele project Rond de Admirant vanaf deze maand zonder lange onderbrekingen door tot begin 2006. Verwacht wordt het totale plangebied begin 2006 op te leveren.