Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 20-11-2002 4e persbericht 20 november 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Alcoholcontrole
De politie van de Eindhovense Binnenstad heeft woensdag van 14.00 uur tot en met 20.45 uur een alcoholcontrole gehouden op de Vestdijk, de Keizersgracht en op de Fellenoord. In totaal werden 305 verkeersdeelnemers gecontroleerd. Bij twee verkeersdeelnemers bleek dat ze teveel gedronken hadden. Een 35-jarige automobilist uit Eindhoven werd op de Keizersgracht betrapt. Bij hem werd een promillage van ruim 0,65 vastgesteld. Hij kreeg een boete van 190 Euro. Op de Fellenoord werd een 43-jarige automobilist uit Goirle betrapt met een promillage van bijna 1,20. De man kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. Ook werden tijdens de controle een 60-jarige man uit Merselo en een 22-jarige vrouw uit Eindhoven staande gehouden. Uit onderzoek bleek dat de 60-jarige man het meisje rijles aan het geven was. Tegen beiden wordt een proces-verbaal opgemaakt. Verder werden tijdens de controle nog vijf bekeuring uitgedeeld voor het niet dragen van een helm, voor het rijden door rood, het voeren van mistlampen, het rijden met een bromfiets over een fietspad en voor het rijden over een busbaan met een auto.

Eindhoven: Kop staart botsing
Op de Winston Churchilllaan is woensdag rond 17.30 uur een 34-jarige automobiliste uit Nuenen achter op de auto van een 23-jarige automobilist uit Mierlo gebotst. Door deze aanrijding botste de automobilist uit Mierlo op het voertuig van een 53-jarige Eindhovense voor hem. Een 55-jarige man uit Eindhoven die bij de Eindhovense in de auto zat is met rugklachten overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Eindhoven: Verdachte in gestolen auto aangehouden Op de Vier Heemskinderenlaan is woensdag rond 13.40 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte reed in een auto die in Hoorn weggenomen was. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Tasjesroof
Op de Jasonstraat is woensdag rond 14.05 uur een 73-jarige vrouw uit Eindhoven van haar tas beroofd. De vrouw was haar fiets op slot aan het zetten toen een onbekende man plotseling haar tas uit haar hand trok en er vandoor ging. In de tas zaten een bril, een agenda en een portemonnee met ongeveer 50 Euro.

Eindhoven: Verlichtingscontrole
Op de Strijpsestraat is woensdag tussen 17.30 en 18.45 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden. In totaal werden 22 bekeuringen uitgedeeld. Ook een werd een bekeuring uitgedeeld aan een automobiliste die over het fietspad reed.

Eindhoven: Graffiti
Op de St. Lidwinastraat zijn woensdag rond 19.00 uur een 17-jarige en een 15-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachten werden op heterdaad betrapt door getuigen toen ze op de eerdergenoemde straat graffiti op een berging aan het spuiten waren. Beiden zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Woninginbraak
In een woning aan de Breitnerlaan woensdag tussen 10.00 en 13.45 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een bovenlicht aan de achterkant van de woning open te breken. Uit de woning werden een DVD-speler en een videocamera weggenomen.

Asten: Snelheidscontrole
Op de Dijkstraat zijn woensdag tussen 10.40 en 12.40 uur 309 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 61 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 99 km/u.

Breugel: Aanhanger gestolen
Vanaf de Van den Elsenstraat is dinsdagavond tussen 20.00 en 23.00 uur een witte gesloten aanhangwagen met het kenteken WX-16-SX weggenomen. De aanhangwagen werd vanachter een bus weggenomen.

Deurne: Kanaries gestolen
Uit een volière op een erf aan de Brouwhuisweg zijn tussen dinsdag 18.00 uur en woensdag 17.30 uur 23 kanaries weggenomen. De dader vernielde het gaas van de volière en nam vogels weg.

Eersel: Inbraak in sportcomplex
In een sportcomplex in Eersel is tussen dinsdag 23.00 uur en woensdag 17.00 uur ingebroken. Uit het pand werden voor zover bekend diverse kratten drank, etenswaren, een digitale videocamera en een microfoon weggenomen. De dader kwam binnen door een bovenlicht aan de achterkant van het pand open te breken.

Knegsel: Fiets en kettingzaag gestolen
Uit een schuur behorende bij een woning aan de Vessemseweg zijn tussen dinsdag 16.00 uur en woensdag 16.00 uur een fiets en een kettingzaak weggenomen. De dader kwam binnen door niet afgesloten schuurdeur.

Mierlo/Geldrop: Verduistering
Op het politiebureau aan de Laan der Vier Heemskinderen is dinsdag rond 13.00 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het verduisteren van een graafmachine. De graafmachine werd op 18 oktober jl. gehuurd bij een bedrijf aan de Industrieweg in Mierlo. Het apparaat werd tot nu toe niet teruggebracht bij de eigenaar. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Someren: Snelheidscontrole
Op de Kanaaldijk Zuid zijn woensdag tussen 14.10 en 16.35 uur 1.397 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 102 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 136 km/u.

Veldhoven: Zakkenrollerij
Op de Pleintjes is woensdag rond 13.15 uur een 50-jarige vrouw uit Eindhoven het slachtoffer van een zakkenroller geworden. Toen ze in een winkel stond om te betalen merkte ze dat haar portemonnee uit haar tas was weggenomen. In de portemonnee zaten enkele pasjes en ongeveer 200 Euro.