Technische Universiteit Eindhoven

2 oktober 2002

PERSBERICHT

Symposium op TU Eindhoven
Gezonde verlichting, op het werk en thuis

Welzijn, comfort en prestaties kunnen worden verbeterd door toepassing van gezonde verlichting. Het symposium Gezonde verlichting.op het werk en thuis biedt rond dit thema een dagvullend programma met tien sprekers. Het symposium(voertaal is Engels) wordt woensdag 20 november gehouden in het auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). De organisatie is in handen van de Stichting Onderzoek Licht & Gezondheid (SOLG) en het Center for Building and Systems, een samenwerking tussen TNO en de TU/e.

Het symposium gaat in op de volgende twee vragen: Welke biomechanismen worden beïnvloed door licht dat op het oog valt? Welke mogelijkheden zijn er om licht voor curatieve en preventieve doeleinden voor de mens te benutten?
Deskundigen van verschillende onderzoeksinstituten gaan in op deze vragen. Daarbij zijn wetenschappers uit Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Frankrijk. Een greep uit de onderzoekers uit ons land die een voordracht houden: prof.dr. S. Daan van de RU Groningen (The physiology of the non-imaging system: the eye and the brain), prof.dr. G. Kerkhof van de UvA (During the night, performance and well being) en prof.dr. D.F. Swaab van het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek (Light and the elderly).

Programma en aanmelding
Het programma van het symposium Healthy Lighting.at work and at home, for increasing well being, comfort and performance is opgesplitst in tweeën. Voor de lunchpauze gaat het over biologische ritmes en licht in de 24-uurs economie, na de pauze komen toepassingen voor gezonde verlichting aan bod.

Deelnemers aan dit symposium betalen 250 euro. Voor aanmelding en meer informatie kan men terecht bij de organisatie van deze dag: congresbureau TU/e, Postbus 513 5600 MB Eindhoven telefoon 040 247 4000.

Het volledige programma staat op de website: www.solg.nl