Ingezonden persbericht

Programma over ADHD in De Rode Hoed

Vraagtekens, oorzaken en gevolgen

AMSTERDAM, 20021101 -- Op woensdag 20 november 2002 wordt in De Rode Hoed te Amsterdam een debat gehouden over ADHD: ADHD, wat is dat eigenlijk? Vraagtekens, oorzaken en gevolgen. Aanleiding is de groeiende aandacht in de media voor ADHD. Organisatie: De Rode Hoed, in samenwerking met de ADHD stichting en Balans. Gespreksleiding: Ilona Hofstra (programmamaker IKON). Aanvang: 20.00 uur in de Grote Zaal, tot 22.30 uur.

Programma

De avond bestaat uit korte lezingen en interviews. Als inleiding een interview met een ADHD-er over zijn leven met ADHD. Daarna een lezing door kinderpsychiater Jan Buitelaar over ADHD en de symptomen. Vervolgens worden Jan Buitelaar en vakspecialisten Sandra Kooij en Jacques van den Born geïnterviewd over het diagnosticeren van ADHD, de gevolgen van niet-onderkende ADHD bij volwassenen en diverse behandelmethoden.

ADHD

Over ADHD, Attention Deficit Hyperactivity Disorder, zijn vele meningen. ADHD zou moeilijk zijn te definiëren, te diagnosticeren en te behandelen. Ook over de gevolgen voor de volwassen ADHD-er en de invloed van de opvoeding op een ADHD-er zijn de meningen verdeeld. De Rode Hoed tracht met dit programma duidelijkheid te scheppen over dit complexe onderwerp.



Ingezonden persbericht