Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Thema bijeenkomsten over het Midden-Oosten conflict met Malcolm Hedding

Met een toename van het geweld is het conflict in het Midden Oosten steeds meer in het centrum van de belangstelling komen te staan. Volgens velen is geen oplossing (meer) mogelijk. Malcolm Hedding, algemeen directeur van de Internationale Christelijke Ambassade te Jeruzalem (ICAJ), is echter niet zo pessimistisch. Volgens de Bijbel ligt er een glorierijke toekomst voor Israël klaar, aldus de uit Zuid Afrika afkomstige dominee Malcolm Hedding.

Tijdens een vijftal bijeenkomsten, georganiseerd door de ICAJ en plaatselijke kerken en gemeenten, zal hij ingaan op het Midden Oosten conflict, en dit plaatsen in een historisch, actueel en een toekomst perspectief. Israël heeft, volgens Hedding, altijd al een belangrijke rol gespeeld in de heilsgeschiedenis, en zal dit ook blijven doen. God heeft het verbond met Zijn volk Israël nooit opgegeven, hoewel vele christenen dit soms wel denken. Hedding noemt zichzelf dan ook een 'Christen Zionist', en is in staat deze visie op een gedreven maar toch heldere wijze uit te dragen.

Het ook in ons land bekende duo Ben en Vera Karlsson, welke bij velen een gevoelige snaar heeft geraakt met hun liefde voor het Joodse volk, zullen een aantal bijeenkomsten muzikaal opluisteren. Het klassiek geschoolde duo uit Wenen, zal naast klassieke stukken, messiaanse praise muziek ten gehore brengen.

De Christelijke Ambassade is in 1980 opgericht door christenen uit een tiental landen uit solidairiteit met het volk van Israël nadat 13 ambassades van Jeruzalem naar Tel-Aviv overgeplaatst werden. Dit gebeurde nadat het Israëlische parlement Jeruzalem als eeuwig ongedeelde hoofdstad van Israël uitriep.

In haar 22 jarig bestaan heeft de ICAJ op praktische wijze vertroosting, bemoediging en verzoening gebracht aan jood en arabier in Israël. Daarbuiten is zij in ruim 80 landen - waaronder Nederland - actief om Christenen bewust te maken van het profetische belang van Israël.

Data bijeenkomsten

Zwolle, 20 november: 20.00 uur, De Dageraad, Molenweg 38. Rev. Malcolm Hedding.

Den Haag, 21 november: 20.00 uur, Pillar of Fire, Opstandingskerk aan de Daal en Bergselaan 50A. Rev. Malcolm Hedding. Met muzikale medewerking van Ben en Vera Karlsson.

Amsterdam, 22 november: 20.00 uur, dienst van de Pinkstergemeente Amsterdam, Zuidwijkkapel, Stadionweg 269. Rev. Malcolm Hedding. Met muzikale medewerking van Ben en Vera Karlsson.

Leeuwarden, 24 november: 10.00 uur, dienst in de Salvatorkerk, Archipelweg 133. Rev. Malcolm Hedding.

Stadskanaal, 24 november: 19.00 uur, dienst van de Pinkstergemeente, Irenelaan 23. Rev. Malcolm Hedding. Met muzikale medewerking van Ben en Vera Karlsson.

Enige achtergrond informatie over de ICAJ:

Al meer dan twintig jaar heeft de Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem (ICAJ) miljoenen christenen uit de hele wereld vertegenwoordigd die gemeen hebben dat zij Israël en het Joodse volk liefhebben en ondersteunen. De ICAJ heeft 60 fulltime medewerkers op haar hoofdkantoor in Jeruzalem en heeft afdelingen in meer dan tachtig landen. Uitgebreide informatie kunt u vinden op onze internetsite: http://www.icaj.nl/



Ingezonden persbericht