Gemeente Eemsmond


Persberichten

Gemeentelijke vrijwilligersdag gemeente Eemsmond

maandag 18 november 2002

Woensdag 20 november vindt in de gemeente Eemsmond weer de vrijwilligersdag plaats. Deze dag wordt ieder jaar door de gemeente georganiseerd om de waardering te uiten voor de vele vrijwilligers die in de gemeente werkzaam zijn. Dit jaar worden de vele verkeersbrigadiers in de gemeente Eemsmond in het zonnetje gezet. Het college van burgemeester en wethouders zal op 20 november deze groep assisteren bij hun werk.

In de gemeente zijn ongeveer 80 vrijwilligers werkzaam om kinderen veilig te laten oversteken. Er zijn in de gemeente twee scholen die van verkeersbrigadiers gebruikmaken: de Dr. R.J. Damschool in Uithuizermeeden en de H.H. Simonidesschool in Roodeschool. Bij beide scholen zal het college van b&w een handje helpen met oversteken. Aansluitend krijgen de vrijwilligers een lunch aangeboden.

De vrijwilligersdag op 20 november is een initiatief van de gemeente Eemsmond en wordt dit jaar voor de 3e keer georganiseerd. Hiermee wil de gemeente aandacht vestigen op alle vrijwilligers die in de gemeente werkzaam zijn. Ieder jaar assisteert het college van b&w een willekeurige groep vrijwilligers. In voorgaande jaren is het college op bezoek geweest bij de vrijwilligers van tafeltje dekje in Warffum en Usquert en de vrijwilligers van de openbare bibliotheken in de gemeente.