AutoRai

5-11-2002

Nieuwe Nubira van GM Daewoo op Autoshow van Seoel

De volledig nieuwe Daewoo Nubira is in productie gegaan in de ultramoderne fabriek in Kunsan, Korea, en zal zijn publieksdebuut beleven tijdens de komende Seoel Motor Show, die van 21 november tot 1 december wordt georganiseerd.


* Coupéachtige styling

* Italiaanse vormgeving door Pininfarina

* Europese première in Genève

* Sedan versie in Europa halverwege 2003 leverbaar, de hatchback volgt later

De nieuwe Nubira (die in Korea de typeaanduiding Lacetti heeft) is direct na de show in Korea leverbaar, terwijl met de export halverwege volgend jaar een aanvang zal worden gemaakt.

De Italiaanse designspecialisten van Pininfarina tekenden voor de coupéachtige vormgeving van de nieuwe Daewoo Nubira. Hij heeft een modern interieur waarbij uitgebreid gebruik is gemaakt van hoogwaardige materialen. De optimale structuur van het koetswerk en het intelligente gebruik van versterkt staal zorgen voor een uitstekende bescherming van de inzittenden. Gebaseerd op simulaties en testen die intern zijn uitgevoerd, is het ontwikkelingsteam van GM Daewoo overtuigd dat de Nubira een vier-sterren NCAP-waardering zal krijgen. De nieuwe Nubira zal in Europa op de markt worden gebracht met een 1.6 en 1.8 liter motor, die allebei zijn afgesteld voor een zo zuinig mogelijk brandstofverbruik, terwijl ze daarnaast prima reageren op het gaspedaal.

Na het klassieke vierdeurs sedanmodel zal de Nubira-reeks al snel worden uitgebreid met de hatchback- en stationwagonvarianten.

De nieuwe Nubira combineert mediterrane vormgeving en betrouwbare Koreaanse techniek met een uitmuntende prijs-kwaliteit verhouding, verklaart Hardy Spranger, Executive in Charge van GM Daewoo Europe. De Nubira is een prima voorbeeld van wat wij onze klanten willen bieden. Het is ontzettend interessant dat waar wij ons toe hebben verplicht al zo gauw werkelijkheid wordt.

Binnen slechts enkele weken na de oprichting van de nieuwe onderneming is GM Daewoo Europe in Europa begonnen met de uitlevering van twee nieuwe modellen: de onlangs geïntroduceerde Kalos en de Evanda, die volgend jaar in Nederland zal worden uitgebracht. Daarnaast werden de nieuwe huisstijl en een nieuw logo geïntroduceerd.