Provincie Zuid-Holland

Persbericht

07-11-2002
Informatiebijeenkomst Doorstromingsmaatregelen N217 Oud-Beijerland - A29

Op donderdag 21 november organiseert de provincie Zuid-Holland een informatiebijeenkomst over de aanleg van doorstromings-maatregelen op de N217 tussen Oud-Beijerland en de A29. De belangrijkste maatregelen zijn de aanleg van een busbaan, twee turborotondes, een tunnel bij de Westdijk en parallelwegen.

In september 2001 is reeds een informatiebijeenkomst over de doorstromingsmaatregelen N217 tussen de A29 en Oud-Beijerland gehouden. Daarna is, om verschillende redenen, een aantal wijzigingen opgetreden. De provincie Zuid-Holland vindt het daarom noodzakelijk het ontwerp nogmaals met omwonenden en belanghebbenden te bespreken. De belangrijkste wijzigingen zijn:

De zogenaamde PKF-weg wordt losgekoppeld van het provinciaal project.

De busbaan en de parallelweg bij de rotonde Tienvoet zijn naar het noorden verschoven om een verkeersregelinstallatie te kunnen aanleggen.

De rotonde J. v.d. Heijdenstraat is ca. 100 m naar het oosten verschoven en de J. v.d. Heijdenstraat wordt op een andere wijze hierop aangesloten.

De in de voorgaande plannen geprojecteerde sloot ten noorden van de parallelweg wordt op een aantal plaatsen niet aangelegd. Er wordt dus plaatselijk gebruik gemaakt van de bestaande sloten.

De gedeelten parallelweg aan de zuidzijde zijn nu definitief ingetekend.

De noordelijke parallelweg wordt smaller uitgevoerd (breedte 4,50 m) en op regelmatige afstanden voorzien van passeerplaatsen.

De tunnel bij de Westdijk is nader uitgewerkt.

De kruising van de N217/busbaan/parallelweg met de buisleidingenstraat is anders vormgegeven.

Verder liggen de resultaten van het door Dorsser Blesgraaf uitgevoerde

geluidsonderzoek tijdens de bijeenkomst ter inzage. Het nieuwe ontwerpplan is gemaakt in samenwerking met de gemeenten Oud-Beijerland en Binnenmaas, het waterschap De Groote Waard en het vervoerbedrijf ConneXXion.

Informatiebijeenkomst
De provincie wil het nieuwe ontwerpplan bespreken met omwonenden en andere belanghebbenden. Vandaar dat op donderdag 21 november in het gemeentehuis van Oud-Beijerland (W. van Vlietstraat 6) van 15.00 uur tot 18.00 uur en van 19.00 uur tot 21.00 uur medewerkers van de provincie Zuid-Holland, de gemeente Oud-Beijerland, de gemeente Binnenmaas, het waterschap De Groote Waard, vervoersbedrijf ConneXXion en van het raadgevend ingenieursbureau IBZH aanwezig zullen zijn om vragen te beantwoorden en eventuele suggesties te bespreken. Daarnaast liggen de plannen op 21 en 22 november ter inzage in de gemeentehuizen van Oud-Beijerland en Binnenmaas. Schriftelijke reacties, uitsluitend door middel van speciale reactieformulieren kunnen tot 25 november bij de provincie Zuid-Holland worden ingeleverd.