RTV West

Haagse Klasse 5 jaar later

14 november 2002

TV West zendt op donderdag 21 en 28 november het documentairetweeluik Haagse Klasse 5 jaar later uit. Dit tweeluik schetst een indringend beeld van leerlingen na het verlaten van de Prinses Irenebasisschool in de Schilderswijk.

Tussen 1996 en 1998 stonden de leerlingen en leerkrachten van de Prinses Irenebasisschool in de Haagse Schilderswijk centraal in de 16-delige serie Haagse Klasse. Een school die hard werkt aan de toekomst van haar leerlingen. Vijf jaar later zoekt regisseur Suzanne Raes een aantal oud-leerlingen op en legt de verhalen vast in het documentairetweeluik Haagse Klasse 5 jaar later. De kracht van deze documentaire ligt in de spanning tussen de verwachtingen van vroeger en de praktijk van nu. En roept vragen op voor de toekomst. Hoe redden zij zich nu ze de vertrouwde basisschool hebben verlaten. Wat doen ze met hun verwachtingen, wensen en dromen?

In deel 1 van het tweeluik worden Mohammed (18) en Jo-Anne (16) opgezocht.
Jo-Anne was toen een van de besten van de klas, Mohammed de slechtste. Hoe gaat het nu met ze? Uitzending: donderdag 21 november, 21.10 en 23.30 uur.

In deel 2 worden de kinderen Yilmaz in beeld gebracht. Gökhan (19), Göksel (16) en Emine (14) kwamen vijf jaar geleden via gezinshereniging van Turkije naar Nederland. In Haagse Klasse 5 jaar later kijkt directeur Dick Vreugdenhil terug op al de tijd en energie die de school in de familie Yilmaz heeft gestoken. Heeft het resultaat opgeleverd? Uitzending: donderdag 21 november, 21.10 en 23.30 uur.

Haagse Klasse 5 jaar later is een productie van IdtV-DITS te Amsterdam.

8 november 2002
Sinterklaas speelt de hoofdrol

10 oktober 2002
Inzendingen Dag van de Onbekende film gevraagd