KERKEN IN ACTIE

Presentatie brochure:

Kerkinactie houdt op 21 november van dit jaar om 14.00 uur in het Landelijk Dienstencentrum in Utrecht een presentatie van de brochure 'De rol van de kerk bij een ramp'.

Hierbij zal een vertegenwoordiger van het ministerie van Binnenlandse Zaken aanwezig zijn. Er is een geestelijk verzorger van het rampenpastoraat in Enschede. En ds Otto Ruff zal een inleiding houden over het rampenpastoraat in ons land.

De brochure maakt onderdeel uit van de campagne van Kerkinactie in 2003. De campagne besteedt aandacht aan de weerbaarheid en kwetsbaarheid van mensen ten opzichte van rampen.

Het is belangrijk dat kerken betrokken raken bij rampenplannen van plaatselijke gemeenten. Het is van belang dat kerken van tevoren bedenken wat ze voor mensen willen en kunnen betekenen als zich een ramp voordoet. Daarover kunnen de kerken ook in gesprek gaan met de lokale overheid.

Als handreiking aan kerkelijke gemeenten brengt Kerkinactie de brochure 'De rol van de kerk bij een ramp' uit. In de brochure staat een evaluatie van eerdere rampen en een stappenplan voor de kerken op plaatselijk, regionaal en landelijk niveau.