FNV

Start acties Gehandicaptenzorg in Noord-Nederland

Op 21 november start ABVAKABO FNV in Noord Nederland met prikacties in de Gehandicaptenzorg. Bij vijf instellingen in Rolde, Assen, Groningen, Boschoord en Oudeschoot. Volgende week worden de acties vervolgd met demonstratieve bijeenkomsten in Groningen, Leeuwarden en Sint Nicolaasga. De acties zijn gericht op het doorbreken van de impasse in de onderhandelingen voor een nieuwe CAO Gehandicaptenzorg. De onderhandelingen zijn op 17 oktober afgebroken. Dit nadat de werkgeversorganisatie VGN een voor de bonden onacceptabel eindbod deed. Ver beneden het niveau van de CAO's die eerder dit jaar in de zorg zijn afgesloten.

De acties starten met een poortactie bij Stichting De Trans te Rolde (Stroetenweg 15 Nooitgedacht). Aan werknemers van de vroege dienst worden bij de hoofdingang vanaf 6.45 uur pamfletten uitgereikt. Tegen 9.00 uur gaan een aantal leden van het actiecomité, voorafgegaan door een doedelzakspeler, naar de directeur, om hem een grote gele kaart te overhandigen. Na een korte tussenstop, rond 10.00 uur bij Stichting De Leite, Lauwers 17 te Assen, wordt om 11.00 het hoofdkantoor bezocht van de Stichting NOVO, Akeleiweg 204 te Groningen Hier worden eveneens pamfletten verspreid, onder luide klanken uit de doedelzak. Om 14.00 uur vindt een demonstratieve kantinebijeenkomst plaats in Hoeve Boschoord te Boschoord. De acties eindigen bij het hoofdkantoor van de Stichting Talant, Schoterlandseweg 45 te Oudeschoot, waar leden van het actiecomité een grote gele kaart aanbieden aan de raad van bestuur. Vanwege de obstructie voor een nieuwe CAO. Dit wordt ook opgeluisterd met doedelzakmuziek.

Op 25 november komen de kaderleden van ABVAKABO FNV in Groningen bijeen om zich te beraden over de volgende reeks acties.

Nadere informatie
William Moorlag, regiobestuurder ABVAKABO FNV
Tel. 050 - 3631800 (W), 06 - 51218417 (M), 0595 - 442686 (T) E-mail wmoorlag@abvakabo.nl