COLT TELECOM LANCEERT FLEXIBELE ROUTERINGSOPLOSSINGEN VOOR 0800/090X-VERKEER

Amsterdam, 21 november 2002 - COLT Telecom lanceert Intelligent Services (IN) als uitbreiding op haar bestaande 0800/090x-diensten in Nederland. Nederland is één van de eerste landen - naast Duitsland en Spanje - dat gebruik gaat maken van het Europese COLT IN-Platform. Met deze dienst kunnen organisaties flexibel en daardoor efficiënt omgaan met hun inkomend telefoonverkeer. In tegenstelling tot andere service providers biedt COLT Telecom deze dienst per functionaliteit aan, zodat klanten bij COLT Telecom niet vast zitten aan dure pakketten met ongebruikte functies.

Efficiënt omgaan met inkomende telefoongesprekken is belangrijk voor grote organisaties met meerdere vestigingen en call centers: het aantal inkomende telefoongesprekken verschilt per uur, dag en locatie. Het enige vaste gegeven is dat iedere beller snel en adequaat geholpen wil worden. Met COLT Intelligent Services is dit eenvoudig te realiseren. De dienst is volledig programmeerbaar, kan per onderdeel worden afgenomen en laat zich eenvoudig en direct beheren. Telefoongesprekken kunnen onder andere worden gerouteerd per doelgroep, op basis van het tijdstip waarop deze plaatsvinden of op basis van herkomst. Ook omleidingen van inkomend telefoonverkeer bij in gesprek naar andere nummers en verdeling over meerdere bedrijfsvestigingen behoren tot de opties. Voor exploitanten van 0800/090x servicenummers is kostenbeheersing cruciaal en ook hiervoor biedt COLT Intelligent Services een oplossing. Onverwachte en ongewenste kosten kunnen worden voorkomen door oproepen van bepaalde groepen, zoals mobiel of internationaal verkeer uit te sluiten. Kortom klanten van COLT kunnen hun inkomende gesprekken op servicenummers geheel afstemmen op hun eigen situatie.

"De lancering van COLT Intelligent Services is ons antwoord op de groeiende vraag naar flexibele routering van inkomend telefoonverkeer. Klanten willen een oplossing die precies bij hen past maar die ook snel en voordelig geleverd kan worden. Met Intelligent Services kunnen we nagenoeg maatwerk leveren voor de prijs van een standaarddienst en dat klinkt in deze tijd veel klanten als muziek in de oren", aldus Richard Oosterom, Managing Director COLT Telecom Benelux.

COLT is in juni van dit jaar een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Audiotex Nederland, een ervaren service provider op het gebied van interactieve media response systemen, die net als COLT op Europees niveau opereert. "Audiotex is verheugd over de lancering van COLT Intelligent Services omdat hiermee de integratie van telecommunicatie- en IVR-oplossingen voor klanten geregeld wordt. Via het IN-Platform van COLT kunnen wij flexibele totaaloplossingen aan onze Europese klanten aanbieden" aldus Dick Bakker, directeur van Audiotex Nederland. Een goed voorbeeld hiervan is het koppelen van het service platform van Audiotex in Rotterdam met die van haar zusterbedrijven in Düsseldorf en Londen tot één groot platform van ruim 1200 lijnen. COLT heeft het mede mogelijk gemaakt dat we nu ook grootschalige media acties kunnen faciliteren. De eerste opdrachten hiervoor zijn inmiddels operationeel gegaan.

COLT Telecom Group plc.
COLT Telecom Group plc. is een vooraanstaand aanbieder van breedband telecommunicatie- en internetdiensten aan bedrijven en overheidsinstellingen in Europa. Momenteel is COLT actief in 32 Europese steden in 13 landen. COLT beschikt over een EuroLAN netwerk van 15.000 km dat voorziet in een hoge capaciteit glasvezelverbinding tussen alle COLT city netwerken. Daarnaast biedt COLT Telecom internetconnectiviteit en internethosting en heeft COLT Internet Solution Centres. Ook maakt het applicatieservices mogelijk in vele Europese landen. COLT Telecom biedt haar verschillende diensten aan via de eigen backbone, reikend tot in de VS, en door wereldwijde samenwerking met meer dan 450 peering partners.

De aandelen van COLT Telecom Group plc staan genoteerd aan de London Stock Exchange (CTM.L) en Nasdaq (COLT). Meer informatie over COLT en haar producten en diensten is te vinden op www.colt.net of www.colt-telecom.nl.

Audiotex Nederland B.V.
Audiotex Nederland is een service provider voor multimediaal geautomatiseerde respons afhandeling. Met inmiddels 18 jaar ervaring wordt de kern van het bedrijf gevormd door het Interactieve Media Response platform waar 0800/090x informatielijnen binnen komen en waaraan alle denkbare media gekoppeld zijn. Vanzelfsprekend is dat het Internet maar ook i-mode, SMS, voicemail, e-mail, fax en intelligente routering naar live opvang faciliteiten zoals call- of contact-centers behoren tot de mogelijkheden. Meer informatie: www.audiotex.nl

EINDE PERSBERICHT


Noot voor de redactie (