Politie Hollands Midden
Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 21 november 2002
·

Aanrijding scooterrijdster met snorfietser Katwijk
Op woensdag 20 november rond 17.15 uur ontstond het fietspad langs de ir. Tjalmaweg een aanrijding tussen twee scooterrijders. Een 18-jarige vrouw uit Beinsdorp haalde een fietser in en zag een op haar snorfiets naderende 66-jarige vrouw uit Valkenburg, te laat. Vermoedelijk ondervond zij hinder van de koplampen van over de ir. Tjalmaweg rijdende auto's. Bij de aanrijding die volgde raakte de Valkbenburgse aan haar hoofd gewond. Zij is overgebracht naar het LUMC.

Inbraak in woningen Rijnsburg
In de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 november werd er ingebroken in een woning aan de Sluiterstraat en de Kamerlingh Onnesstraat. In beiden gevallen werd een deur opengebroken om binnen te komen. Uit de woningen werd een fles whiskey, geld en een bankpas gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt vervelende toeschouwer bij brand aan Leiden
De politie hield op donderdag 21 november rond 02.55 uur op de Nieuwe Rijn een 26-jarige man uit Leiden aan. De man gedroeg zich vervelend tegen agenten die bezig waren met eigen blusmiddelen een brandende markies van een winkel te blussen. Nadat de verdachte meerdere malen te verstaan was gegeven zich te verwijderen, maar dit niet deed, hielden de agenten hem aan. De man is ingesloten. De politie verhoort hem vandaag over zijn gedrag. Het markies liep brandschade op. Vermoedelijk is vermoedelijk in brand gestoken.

Autobrand Leiden
Op donderdag 21 november rond 00.35 uur werd ontdekt dat een geparkeerde auto aan de Johan Wagenaarlaan in de brand stond. De brandweer bestreed het vuur. De auto, eigendom van een inwoner van Leiden, liep flinke brandschade op. Een getuige meldde de politie dat hij twee onbekende mannen bij de auto heeft zien wegrennen. Kort daarna stond de auto in de brand. De politie stelt een nader onderzoek in naar het onstaan van de brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Brand in container Leiden
Op donderdag 21 november rond 03.30 uur werd ontdekt dat een aan de Hoge Rijndijk geplaatste container in de brand stond. De brandweer bestreed het vuur. Vermoedelijk is de brand aangestoken.

Inbraak in woningen Benthuizen
In de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 november werd er ingebroken in een woning aan de Koningin Julianastraat. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning is een mobiele telefoon en geld gestolen. Rond 03.30 uur hoorden bewoners van een woning aan de Christinastraat gerommel bij hun woning. Zij deden het licht aan en gingen op onderzoek. Een deur van de woning bleek inmiddels opengebroken te zijn. De inbrekers hadden inmiddels waren snel vertrokken.

Automobilist rijdt fietser aan Zwammerdam
Een 22-jarige automobilist uit Nieuwkoop reed op woensdag 20 november rond 10.10 uur op de Ziendeweg een 60-jarige fietser uit Hazerswoude-Rijndijk aan. De fietser is met ernstige verwondingen aan been en arm overgebracht naar het LUMC. De Nieuwkoper kwam met de rechterwielen in de berm, corrigeerde en brak vervolgens uit en kwam zo op de weghelft waar de fietser naderde. Deze werd vervolgens door de automobilist geschept. Na de aanrijding schoot de auto door en kwam tot stilstand in een sloot naast de Ziendeweg. De weg is ruim 1,5 uur afgesloten geweest voor alle verkeer.

Brand in woning Gouda
Op woensdag 20 november rond 08.45 uur, ontstond brand in een woning aan het Raam. Vermoedelijk vatte een dekbed vlam doordat deze in aanraking kwam met de waakvlam van een gaskachel. De bewoner was op het moment van het uitbreken van de brand niet thuis. Een getuige ontdekte de brand en waarschuwde de brandweer. Deze bestreed het vuur. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar het ontstaan van de brand.

Auto gestolen na inbraak in woning Gouda
In de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 november werd er ingebroken in een woning aan de Gandhiweg. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Naast geld en diverse (bank)passen, werd ook een buiten de woning geparkeerde paarse Mercedes C220 CDI gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt drie verdachten van inbraak aan Gouda
De politie hield op donderdag 21november rond 00.35 uur op het Van Bergen IJzendoornpark, drie mannen van 19, 22 en 23 jaar en afkomstig uit Waddinxveen en Gouda aan. De mannen verplaatsen zich in een auto. Zowel de auto als de drie waren kort daarvoor gesignaleerd bij een inbraak in een bedrijf aan de Marconiestraat. Na het vernielen van een ruit werd daar een computer gestolen. Een getuige zette de politie op het spoor. Bij hun aanhouding werd de computer niet meer aangetroffen. De drie zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woning Waarder
Op woensdag 20 november werd op klaarlichte dag of in de vroege avond ingebroken in een woning aan de Prinses Beatrixstraat. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning zijn sieraden en is een mobiele telefoon gestolen.

Beroofd van gsm Gouda
Een 17-jarige fietser uit Oudewater is op dinsdag 19 november omstreeks 15.50 uur beroofd van zijn mobiele telefoon. De jongen liep over de Ronsseweg toen drie mannen van ongeveer 20 jaar hem de weg belemmerde. Nadat zijn fietsstuur was vastgepakt eisten de drie zijn portemonnee. Omdat hij deze niet bij zich had eisten de mannen zijn telefoon. Een van de mannen pakte vervolgens de telefoon uit zijn jaszak. De drie mannen zijn hierop weggelopen. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Gouda, telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).