HOFHERR COMMUNICATION GMBH

Innovatie van Tyrolit en Bosch

Voor het eerst schijven vervangen zonder gereedschap Schwaz (ots) - De traditieonderneming Tyrolit uit Tirol zorgde in samenwerking met het Duitse elektroconcern Bosch een technologische sensatie op het gebied van haakse slijpers. In drie jaar ontwikkelden de beide bedrijven het eerste SDS-snelspansysteem voor haakse slijpers. Dit patent biedt Tyrolit en Bosch een duidelijke voorsprong t.o.v. de concurrentie.

Schijven vervangen in enkele seconden

Met het revolutionaire SDS-systeem (SDS staat voor het Duitse 'stecken-drehen-sitzt', opsteken-draaien -houdt) kunnen slijpschijven van haakse slijpers voor het eerst zonder gereedschap ingespannen resp. losgemaakt worden. Spansleutels of ander gereedschap is bij de nieuwe professionele haakse slijper GWS 14,4V Professional van Bosch niet meer vereist. Het lastige vastschroeven en borgen van de moer is niet meer vereist. De schijf wordt direct op het toestel geplaatst en met een korte draaibeweging bliksemsnel bevestigd. Op die manier kunnen geen hulpwerktuigen verloren gaan. Bovendien kunnen de nieuwe Tyrolit-slijpschijven ook gebruikt worden in combinatie met normale haakse slijpers (zonder SDS).

Serieproductie van SDS-slijpwerktuigen

Sinds september 2002 produceert Tyrolit slijpschijven voor haakse slijpers in serie. Het assortiment omvat slijpschijven voor platen, buizen en wapeningsijzers alsook schijven voor het slijpen van lasnaden of het ontgraten van staalelementen. Daarnaast worden ook diamantschijven voor tegels en stenen platen geproduceerd.

Tyrolit is technologiepartner voor sleutelbranches in de industrie

Tyrolit is marktleider in de productie van slijp-, snij- en boorwerktuigen. Innovatie en precisie staan bij de global Player Tyrolit op de eerste plaats. Meer dan 100 researcher en technici werken op de hoofdzetel in Schwaz permanent aan de verbetering en ontwikkeling van hoogwaardige producten. Met 19 productievestigingen en 3.400 medewerkers maakt Tyrolit een wereldwijde omzet van 465 miljoen Euro (jaar 2001).

Foto's en informatie over het bedrijf vindt u onder http://www.hofherr.com/redirect.opm?req=5295953

hofherr communikation
Jürgen Birlmair

hofherr communikation gmbh
fon: +43 (0)512 56 56 16 0
fax: +43 (0)512 56 56 16 16
isdn: +43- 0)512 56 56 16 60
fn 202253g -lg innsbruck
maria-theresien-strasse 49/1/2
mail: welcome@hofherr.com
austria-tirol-6020 innsbruck
web: www.hofherr.com

21 nov 02 10:11