Korps: Groningen, plaats: Diverse 21-11-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 21 november 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: rijden onder invloed
Door zijn onzekere rijgedrag op de Turfsingel viel een 44-jarige automobilist uit Zijldijk woensdagnacht op. Hij werd aan de kant gezet en blies een promillage van 1.05. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding. Een 20-jarige automobilist uit Groningen ging er dezelfde nacht vandoor op het Gedempte Zuiderdiep toen hij de politie in de gaten kreeg. Hij parkeerde zijn auto met gedoofde lichten op de Radesingel en ging plat in de auto liggen De man moest blazen en scoorde een promillage van 1.55. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een proces-verbaal uitgeschreven.

Groningen: vrouw overloopt autokraakster
Op het Sontplein overliep een vrouw uit Hoogezand woensdagmiddag een autokraakster die half in haar auto hing. De autokraakster liep er hard vandoor met de radardetector uit de auto. De vrouw ging haar achterna en wist ondanks dreiging met een scherp voorwerp de detector terug te pakken. Na zich losgerukt te hebben verdween de dievegge in een personenauto en verdween. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Weg der Verenigde Naties en het Hoendiep werden woensdagochtend twee vrachtwagens gecontroleerd op overbelading. Een chauffeur uit Winsum vervoerde 8.5 ton klinkers teveel. Een collega uit Grijpskerk bleek met teveel perspulp te rijden en zijn aanhanger was niet meer APK gekeurd. Tegen de chauffeurs werd proces-verbaal opgemaakt. Na klachten van bewoners van de Ruischewaard controleerde de politie op het rijden door rood licht op de kruising van de Rijksweg met de Ruischewaard. Vijf bestuurders werden beboet voor het negeren van het rode licht. Op de Rademarkt en de Helperzoom werd woensdagavond op verlichting gecontroleerd. Respectievelijk 55 fietsers en 17 fietsers voerden niet de juiste of geen verlichting en kregen een bekeuring. Woensdagmiddag werden in Beijum en Lewenborg bromfietsers aan een controle onderworpen. In totaal werden 43 brom/snorfietsen gecontroleerd. Er werden 15 bonnen uitgeschreven, 11 vanwege een te groot vermogen. Ook werden er snelheidscontroles gehouden. Op de Ulgersmaweg werden met de lasergun 8 voertuigen op een te hoge snelheid betrapt. De hoogste snelheid was 98 km per uur. Verder drie overtredingen op het Damsterdiep en drie op de Bornholmstraat. Op de laatste weg lag de hoogste snelheid op 72 km per uur.

BERICHTEN REGIO KOMEN Z.S.M.
Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)