Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-11-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.05 uur

Verlichtingscontrole

OUDEWATER / WOERDEN Op woensdag 20 november heeft de politie op meerdere plaatsen een verlichtingscontrole gehouden.

In de vroege ochtenduren werd gedurende een half uur op de Kerkwetering in Oudewater gecontroleerd. Vier fietsers werden bekeurd omdat hun voor- en / of achterlicht niet werkte.

Tussen 18.00 uur en 18.45 uur werd de controle op de Johan van Oldenbarneveltlaan en Johan de Wittlaan in Woerden uitgevoerd. In totaal vijftien fietsers hadden hun verlichting niet in orde en werden bekeurd.

Snelle klever

BREUKELEN Op woensdag 20 november is een automobilist bekeurd voor meerdere overtredingen.

Rond 16.00 uur zagen politiemensen op Rijksweg A2 ter hoogte van Breukelen een Duitse automobilist rijden. De man viel op doordat hij met een snelheid van ruim 140 km/u reed, terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 120 km/u geldt, en doordat hij vervolgens op een afstand van hooguit drie meter ten opzichte van zijn voorligger ging rijden. De Duitse automobilist, 27 jaar oud en afkomstig uit Hamburg, werd bij het volgende benzinestation aan de kant gedirigeerd.

In overleg met een Politieparketsecretaris kreeg de automobilist een boete van 500,- voor het kleven en van 52,- voor de snelheidsovertreding. Daar de man niet in staat was het bedrag van 552,- te betalen, werd zijn auto naar het politiebureau overgebracht. Na betaling van de boetes krijgt hij zijn auto weer terug.

Onder invloed

MAARSSEN / OUDEWATER Op woensdag 20 en in de daaropvolgende nacht zijn twee automobilisten voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden.

Rond 23.00 uur zagen politiemensen op de afrit van de Rijksweg A2 bij Maarssen twee autos op de vluchtstrook stilstaan. De automobilisten hadden een lichte aanrijding gehad en wisselden daartoe gegevens uit. De politiemensen constateerden dat één van de betrokkenen, een 44-jarige Poolse man, naar alcohol rook. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,55 promille, meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. In overleg met de Officier van Justitie werd bepaald dat de verdachte een boete van 600,- moest voldoen. Daar de man dit bedrag niet direct ter beschikking had, werden zijn rijbewijs en paspoort ingenomen. Na betaling van het bedrag krijgt hij zijn papieren terug.

In de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 november, rond 01.20 uur, werd op de Utrechtsestraatweg in Oudewater een 48-jarige automobilist uit Oudewater gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 0,75 promille, anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. De man kreeg een boete van 190,- en een rijverbod van een uur.