Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-11-2002
Persberichten, districten Utrecht Stad, 10.15 uur

Snelheidscontrole

UTRECHT Woensdagmiddag werd op de Briljantlaan tussen 14.30 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden. 891 Voertuigen werden gecontroleerd. 66 Bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur, waar een snelheid van 50 km/uur is toegestaan.

Aanrijding fietser

UTRECHT - Op de Leidseweg vond woensdagmiddag omstreeks 13.15 uur een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een fietser.

Een 53-jarige bromfietser uit Vleuten zou zijn omgevallen en tegen een 39-jarige fietser uit Utrecht zijn aangereden. Mogelijke oorzaak van de aanrijding was dat de bromfietser last van epilepsie heeft. Gelukkig bleven beide bestuurders ongedeerd.

Stuntende quadrijder aangehouden

UTRECHT Woensdagavond omstreeks 22.00 uur zagen agenten op de Neckardreef een bestuurder van een vierwielige bromfiets, een zogenaamde quad zonder helm en op twee wielen rijden.

De quadrijder wilde in eerste instantie niet stoppen en moest worden ingesloten door twee politiemotoren. De verdachte, een 17-jarige jongen uit Utrecht, stelde zich agressief op en uitte verschillende verwensingen tegen de agenten, waarna hij werd aangehouden.Ook op het politiebureau ontstond een kleine scène. De jongen kreeg een proces-verbaal voor belediging en het rijden zonder helm. De quad werd in beslag genomen en wordt onderworpen aan een technisch onderzoek.

Controle verlichting

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg werd woensdagavond van 17.45 uur tot 19.00 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden. In totaal werden 42 bekeuringen uitgeschreven.

Diefstal met geweld
UTRECHT Op woensdagmiddag deed een 31-jarige vrouw uit Velsen aangifte van diefstal met geweld.

Dinsdagavond omstreeks 18.00 uur vond er op de Professor Van Bemmelenlaan een verkeersincident plaats tussen een bromfiets en de auto van de 31-jarige bestuurster. De meerijder van de bromfiets stapte af en kwam met een mes in zijn hand naar de auto toegelopen. De man trachtte het portier van de auto open te trekken, maar de deur zat op slot. De man maakte met zijn hand diverse snijbewegingen en de bestuurder van de bromfietser, ook met een mes in zijn hand, begon op het dak van de auto te slaan. De verdachte sloeg vervolgens met zijn vuist een raam van de auto in en nam een laptop uit de auto weg. De verdachten reden vervolgens met de bromfiets weg. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.