Draka Holding N.V.


* Draka handhaaft winstverwachting 2002

Draka handhaaft winstverwachting 2002

Nieuwe langetermijn kredietfaciliteit afgesloten

Amsterdam, 21 november 2002 - De Raad van Bestuur van Draka Holding N.V. deelt mede dat de winstverwachting voor 2002, zoals uitgesproken bij de publicatie van de halfjaarcijfers, wordt gehandhaafd. Naar verwachting zal Draka over het jaar 2002, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, een positief nettoresultaat (exclusief reorganisatievoorziening) realiseren.

Nieuwe langetermijn kredietfaciliteit
Draka heeft onlangs een offerte geaccepteerd van ING Bank en ABNAMRO bank voor een driejarige gecommiteerde kredietfaciliteit van ¤100 miljoen. Dit krediet zal worden gebruikt ter herfinanciering van kortlopende verplichtingen.

Markt update
De omstandigheden in zowel de telecommunicatiemarkt alsook in de datacommunicatiemarkt blijven onverminderd moeilijk, met verdere prijsdruk in de tweede helft van 2002. Desondanks heeft Draka op deze markten onlangs enkele belangrijke orders bij nieuwe klanten geboekt. Bij de overige segmenten binnen Draka's productportefeuille, te weten laagspannings- en speciaalkabel, zijn de ontwikkelingen conform eerdere verwachtingen.

De in het derde kwartaal van dit jaar ingezette herstructurering verloopt naar tevredenheid. Met alle sociale partners in de verschillende landen is inmiddels overeenstemming bereikt. De verwachting is dat de resulterende kostenbesparingen hoger zullen uitkomen dan eerder door Draka werd verwacht.

Belangrijke nieuwe orders
Ondanks het feit dat de omstandigheden in de telecommunicatie- en datacommunicatiemarkten uitdagend blijven, is Draka erin geslaagd op deze markten een aantal belangrijke orders bij nieuwe klanten te verwerven die in 2003 uitgeleverd zullen worden. De totale omvang van deze orders bedraagt meer dan ¤20 miljoen en bestaat uit:
* Een overeenstemming die Draka heeft bereikt met een belangrijke system-integrator inzake een meerjarige samenwerkingsovereenkomst op het gebied van Local Area Network (LAN) toepassingen. Voor 2003 betekent dit een order van ongeveer ¤10 miljoen voor `high end' multimode glasvezel.

* Op het gebied van Optical Power Ground Wire (OPGW), een speciale glasvezelkabel in hoogspanningsleidingen, heeft Draka orders geboekt ter waarde van ¤10 miljoen. Deze zullen in 2003 geleverd worden aan lokale electriciteitsbedrijven in Azië.
* Draka heeft opdracht gekregen om de telefoonaansluitingen van 2.500 Nederlandse woningen (in potentie 36.000 woningen) te `verglazen' via de door Draka ontwikkelde Fibre to the Home (FTTH) JETnet®-technologie. Het betreft woningen in de gemeentes Eindhoven, Rotterdam en Deventer.

Raad van Bestuur
Amsterdam, 21 november 2002