Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 21 november 2002

Monique Oude Wolbers 053 - 455 55 07 tot 12.00 uur

Noordwest-Twente:

Aanrijding met letsel
02-089662
Vriezenveen kruising Aadorpweg / Westerweilandweg
Woensdag 20 november 16.15 uur
Een 23-jarige automobilist uit Vriezenveen reed over de Aadorpweg in de richting van Vriezenveen. Hij wilde op de kruising met de Westerweilandweg rechts af en zag daarbij een 16-jarige bromfietsster uit Vriezenveen, die over het fietspad van de Aadorpweg in dezelfde richting reed, over het hoofd. De bromfietsster remde uit alle macht en ging daardoor onderuit. Ze gleed vervolgens onder de auto. Ze is met onder andere een gebroken arm naar het Twenteborg overgebracht.


Woninginbraak
02-089774
Almelo Violierstraat
Woensdag 20 november tussen 20.00 en 21.30 uur
Terwijl een 25-jarige bewoner zijn woning in genoemde tijd had verlaten, had hij de achterdeur niet afgesloten. Bij terugkomst ontdekte hij dat er uit zijn woning een kluis was weggenomen met daarin een aanzienlijk geldbedrag.


Ontploffingsgevaar door gaslek
02-089413
Nijverdal P C Stamstraat
Woensdag 20 november 09.50 uur
Een boortechniekenbedrijf uit Vroomshoop boorde een sleuf onder de PC Stamstraat door om zodoende stroom af te tappen van een lichtmast. Dit gebeurde zonder tekening waardoor de boor een gasleiding raakte. In de directe omgeving van het gaslek ontstond ontploffingsgevaar waarop de omwonenden werden ingelicht en verzocht om ramen en deuren te sluiten. Ook de school werd door de brandweer ontruimd nadat daar een aanzienlijke gasindicatie was gemeten.. De kinderen zijn opgevangen in het Diekhuus, dit verliep zonder problemen. Essent heeft het gaslek provisorisch gedicht zodat het gevaar was geweken.


Arbeidsongeval
02-089449
Vriezenveen Boslandweg
Woensdag 20 november 11.20 uur
Een 18-jarige jongeman uit Hertme was op genoemde locatie met grondverzetwerkzaamheden bezig. Hij liep daarbij achter een drainagemachine langs en gleed weg in de zojuist gegraven geul. Daarbij verdraaide hij zijn knie zodanig dat de knieschijf van de plaats raakte. Ambulancepersoneel werd ter plaatse verdoofd, waarna de knieschijf weer teruggeplaatst kon worden. Hij is daarna voor verder onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.


Aanhoudingen ter zake winkeldiefstal
02-778260
Rijssen Boomkamp
Woensdag 20 november 16.15 uur
Een winkelbediende had drie knapen in de winkel die zijn herkende van een diefstal eerder deze week. Op maandag 18 november waren deze drie knapen in de winkel geweest en hadden kledingstukken gepast. Een van hen heeft daarbij kans gezien een trui mee te nemen zonder te betalen. Zijn eigen trui had hij in het kledingrek achtergelaten. Op aanwijzing van de aangeefster kon de politie de drie knapen in het centrum aanhouden. De verdachten bekenden deze en nog een tweede diefstal . De verdachten, een 17- en 19-jarige uit Papendrecht en een 19-jarige Markeloër zijn met een dagvaarding heengezonden.



Beroving
02-089712
Rijssen Verlengde Oranjestraat
Woensdag 20 november 19.00 uur
Werd bij de politie een beroving gemeld door een getuige. Deze was een 24-jarige Rotterdammer op straat tegen gekomen, geheel overstuur en op kousenvoeten met een opengescheurde blouse. De Rotterdammer zei dat hij zojuist was overvallen in een woning aan genoemde locatie. Hij was bij een kennis op bezoek terwijl daar twee mannen en een vrouw waren die hem op een bepaald moment onder bedreiging van een mes zijn geld afpakten. Het slachtoffer liep daarbij twee kleine sneetjes op in zijn hand. Hij wist zich los te rukken en er vandoor te gaan. De daders waren in een auto vertrokken. De identiteit van de drie personen is inmiddels bij de politie bekend. Naar de juiste toedracht wordt een onderzoek ingesteld.

Zuid-Twente:

Aanrijding met letsel
02-089616
Enschede Noorderhagen
Woensdag 20 november 15.30 uur
Een 73-jarige fietsster en een 36-jarige fietser kwamen met hun fietsen tegen elkaar waardoor de vrouw kwam te vallen. Zij is met een hoofdwond naar het ziekenhuis overgebracht.


Rijden onder invloed
02-089723
Enschede G J van Heekstraat
Woensdag 20 november 19.45 uur
Tijdens controle werd bij een 50-jarige automobilist uit Enschede alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,55 o/oo. Hij kreeg hiervoor een transactie van ¤ 190 en een rijverbod van een uur.

Rijden onder invloed
02-089806
Enschede Hoge Bothofstraat
Donderdag 21 november 04.55 uur
Tijdens controle werd bij een 25-jarige automobilist uit Enschede alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,6 o/oo. Hij kreeg hiervoor een transactie van ¤ 190 en een rijverbod van een uur.


Gewapende overval
02-089524
Enschede G J van Heekstraat
Woensdag 20 november 12.10 uur
Een 46-jarige vrouw had het café geopend en begon met opruimwerkzaamheden toen zijn ineens de tussendeur hoorde opengaan. Toen zij zich omdraaide zag zij een man achter haar staan met een bivakmuts op, die een klein pistool op haar richtte. Hij eiste geld waarop zij hem geld uit de kassa meegaf. Daarop verliet de man via de tussendeur weer het pand en vertrok richting Othmar ten Catestraat.
Signalement dader: man, lengte ong. 1.85m, fors postuur, gekleed in een donkere stoffen jas en een blauwe spijkerbroek. Hij droeg een zwarte muts over zijn hoofd met daarin twee gaten voor de ogen.