Politie IJsselland Persinfo Politie IJsselland
District Midden (Vechtdal)
van Woensdag 20-nov-2002 07:00 uur
tot Donderdag 21-nov-2002 06:59 uur
Piket: Moniek Winters (038-4963891)
Opgesteld door: Nanda Kappers

---

COMPUTER WEGGENOMEN
RHEEZERVEEN - In de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 november is er ingebroken in een pand aan de Elfde Wijk. Er is een computer weggenomen.


---

Er is geen verdere relevante persinformatie in het Vechtdalgebied.

Politie IJsselland
Persinformatie Zwolle 1 van Woensdag 20-nov-2002 07:00 uur
tot Donderdag 21-nov-2002 06:59 uur
Door/Piket: Moniek Winters (038-496 38 91)

---

ZAKKENROLLERS IN DE DIEZERSTRAAT

ZWOLLE - Woensdagmiddag zijn een 20-jarige vrouw uit Kampen en een 74-jarige man uit Voorburg in de Diezestraat het slachtoffer geworden van zakkenrollerij. Bij eerstgenoemde werd de portemonnee uit de rugtas gestolen en bij de ander werd er vanuit een reistas een polstasje weggenomen. De buit bedroeg onder andere een hoeveelheid (bank)pasjes en wat kleingeld.
---

BESTOLEN VAN PORTEMONNEE

ZWOLLE - Op de hoek van het Stationsplein en de Westerlaan werd een 18-jarige man uit Wolvega woensdagmorgen aangesproken door een man met het verzoek om 20 eurocent om te bellen. Op het moment dat de man zijn portemonnee pakte, werd deze door de verdachte uit zijn handen gerukt en hij rende deze weg richting de IJsselhallen. De benadeelde heeft nog een achtervolging inzet, echter zonder resultaat. Het signalement van de dader luidt: blanke man, zwart petje met witte letters aan de voorkant, zwarte jas met witte rand aan de binnenkant van de mouwen, droeg een oorringetje in zijn rechteroor.
---

BRANDJE IN AFVALCONTAINER

ZWOLLE - Donderdagnacht kreeg de politie melding van een brandje in een portiek aan de Palestrinalaan. Hier bleek een afvalcontainer in de brand te staan. De brand is door de brandweer geblust.
---

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD

ZWOLLE - Aan de Grote Baan heeft de politie woensdagmorgen een hennepkwekerij opgerold. Een 34-jarige bewoner had 58 kweekbakken op zijn zolder staan met daarin 240 plantjes. Naast een proces-verbaal voor de hennepkwekerij krijgt de man ook een boete voor het illegaal aftappen van stroom. De politie heeft de hennepkwekerij ontmanteld.
---

BROMFIETSCONTROLE

ZWOLLE - Woensdagmorgen tussen 07.00 en 09.30 uur heeft het team Verkeersveiligheid een bromfietscontrole gehouden op de Nieuwe Deventerweg. In totaal werden 30 bromfietsen gecontroleerd, waarvan er zeven een bekeuring kregen. De volgende mini's werden uitgedeeld: Constructiesnelheid 6 x
Geen helm / kinband 1 x
Geen verzekering 1 x
Geen gordel 1 x

---

VERLICHTINGSCONTROLE

ZWOLLE - Aan de Sassentraat heeft de politie woensdagavond een verlichtingscontrole uitgevoerd. Hierbij werden tien personen bekeurd.
---
Einde Pers Zwolle

Dagrapport Pers Deventer
Woensdag20-nov-2002 07:00 uur tot Donderdag21-nov-2002 06:59 uur Wim Rabelink
Piket Moniek Winters 038 - 4963891

---

INBRAAK IN WONING

Deventer Woensdag werd een inbraak gemeld in een woning aan de Johannes van Vlotenlaan te Deventer. De daders haalden een raam uit het kozijn en klommen naar binnen. Sieraden, beeldapparatuur en cd's werden meegenomen.
---

DIEFSTAL LAPTOP

Deventer. Tussen dinsdag en woensdag werd een laptop weggehaald uit een kantoorpand aan de Brinkgreverweg. Het is onduidelijk hoe men binnen gekomen is. Mogelijk dat de deur niet goed afgesloten was. Benadeelden komen nog aangifte doen.


---

VERKEERSGEDRAG

Deventer, Wijhe Schalkhaar Met de videoauto werd toezicht gehouden op snelle rijders in Salland. Bekeuringen werden uitgedeeld voor o.a. een snelheidsoverschrijding met 49 kilometer, niet handsfree bellen, volgen van verdrijvingvlak en het inhalen via een doorgetrokken streep.


---
Einde dagrapport Pers Deventer

Persberichten van politie IJSSELDELTA
Van donderdag 21 november 2002
Door : Wim Dierkx
Piket: Moniek Winters

---

Man met auto in moeras
HASSELT - Woensdagavond raakte een 28-jarige autobestuurder uit Zwolle met zijn ter hoogte van de Werkerlaan/ Hanzeweg, van de weg en belandde in het moeras. Daarbij liep hij hoofdwonden op en letsel aan een been. Door passanten werd hij uit het moeras gehaald. Hij is per ambulance naar de Isalaklinieken (locatie Weezenlanden)in Zwolle gebracht. Omdat alcoholgebruik bij hem werd geconstateerd is van hem een bloedproef afgenomen. De uitslag daarvan komt over enkele weken.

Persberichten politie Kop van Overijssel
Van donderdag 21 november 2002
Door : Wim Dierkx
Piket: Moniek Winters

---

Diefstallen uit kleedkamers
STEENWIJK - Woensdagmorgen deden twee vrouwen aangifte van diefstal uit kleedkamers van sportcomplex d'Olde Veste aan de Parallelweg. Zij misten een sleutelbos en een horloge. Sporters wordt geadviseerd alert te zijn op dit soort diefstallen. Ook in kleedkamers geldt: 'Buit eruit!'