Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Valburg, snelheidscontrole
Publicatiedatum: 21-11-2002

Het verkeershandhavingsteam van de politie deelde woensdagavond 11 bekeuringen uit bij een snelheidscontrole op de Tielsestraat in Valburg. De hoogst genoteerde snelheid bedroeg 101 km/u, waar slechts 80 is toegestaan. Tussen half acht en half tien controleerde het verkeershandhavingsteam in totaal 230 passerende voertuigen. In de periode tussen 1998 en 2000 hebben zich op dit wegvak 10 verkeersongevallen voorgedaan waarvan uit analyse gebleken was dat te hoge snelheid er de oorzaak van was. Van dat aantal waren bij 4 ongevallen gewonden te betreuren. Op dit moment ligt het overtredingspercentage van de maximumsnelheid op de Tielsestraat hoger dan 10 %. Het verkeershandhavingsteam stelt zich ten doel dit percentage lager te krijgen om zo de verkeersveiligheid te verhogen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Wageningen, Uitslaande brand mogelijk brandstichting Publicatiedatum: 21-11-2002

Vanochtend rond 7.55 uur kwam een melding binnen van een brand in een flatwoning aan de Savornin Lohmanstraat in Wageningen. Ter plaatse bleek het om een uitslaande brand te gaan. De flat werd bewoond door een vrouw met haar twee kinderen, een jongetje van 2 en een meisje van 4 jaar. Mogelijk is de brand aangestoken.

De moeder en haar dochtertje waren al uit de woning, het jongetje was toen de brandweer arriveerde nog binnen. Hij kon door de brandweer uit de woning worden bevrijd en is - door de rookontwikkeling -met ademhalingsproblemen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook de moeder en het meisje zijn ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels kan over alledrie de slachtoffers worden gemeld dat hun fysieke toestand redelijk is.

Mogelijk brandstichting
De brand kon vrij snel worden geblust, maar de woonkamer van de flat is volledig uitgebrand. Onderzoek van de technische recherche heeft inmiddels uitgewezen dat er rekening moet worden gehouden met brandstichting.
De eerste aandacht van de politie gaat uit naar de zorg voor de slachtoffers. Zodra de vrouw ertoe in staat is, zal haar verklaring worden opgenomen. In samenwerking met personeel van het wijkcentrum in de buurt, heeft de politie de omwonenden op de hoogte gesteld van het gebeurde. Een verder onderzoek naar de oorzaken van de brand is inmiddels ingesteld. Ondermeer wordt een buurtonderzoek gehouden.

voor nadere informatie:
Miriam van de Geer
Politie Gelderland-Midden
0316-368031


---

Barneveld, man gewond bij aanrijding
Publicatiedatum: 21-11-2002

Een 18-jarige jongen uit Barneveld is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Dronkelaarsweg in zijn woonplaats. De bromfietser werd nabij de afrit van de A30 omstreeks kwart over drie aangereden door een trekker met oplegger, bestuurd door een 59-jarige man uit Wekerom. De bestuurder van de vrachtautocombinatie zag de bromfietser over het hoofd, toen hij vanaf de afrit A30 linksaf de Dronkelaarsweg opreed. Het slachtoffer liep daarbij een gekneusde schouder op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, geintje met nep-revolver valt verkeerd Publicatiedatum: 21-11-2002

Een geintje met een neprevolver nabij een pinautomaat op de Bergstraat in Wageningen is woensdagmiddag verkeerd gevallen. Een 19-jarige Wageninger stond samen met een vriend bij een pinautomaat en haalde onder het oog van surveillerende agenten een nep-revolver tevoorschijn. De Wageninger verklaarde later tegenover de agenten dat hij samen met zijn vriend een geintje had willen uithalen met het pistool. Het wapen bleek een zwarte revolver te zijn, weliswaar voorzien van een fel oranje dopje in de loop om aan te geven dat het om een neppistool ging. De Wageninger werd ernstig onderhouden en de revolver werd afgenomen. Gelet op enkele recente overvallen in Wageningen zou het niet ondenkbaar zijn dat passanten zich door dergelijke grappen onveilig zouden kunnen gaan voelen, aldus het betoog van de agenten. De Wageninger zag uiteindelijk wel de ernst van de zaak in en deed vrijwillig afstand van het pistool.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606