HOLLANDSTAR

HollandStar: Thuiszorg nieuwe stijl voor 55+ senioren.

Naarden Vesting, 21 november 2002

Op 21 november is een nieuw zorgconcept in Nederland van start gegaan onder de naam HollandStar. HollandStar biedt zorg en persoonlijke dienstverlening aan 55+ senioren. De onderneming streeft ernaar mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen en combineert thuiszorg met dienstverlening op het gebied van comfort, wonen en vrijetijdsbesteding.

Voor de uitvoering van het concept heeft HollandStar een nieuw fenomeen geïntroduceerd:de Thuis Stewardess(r). Deze betrokken zorgverlener verricht huishoudelijke werkzaamheden, assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen en hulp bij medicijn toediening. Daarnaast coördineert hij/zij de overige dienstverlening en begeleidt de klant bij uiteenlopende activiteiten.

Assisted living: Deze voor Nederland nieuwe aanpak is gebaseerd op het Amerikaanse assisted living, een begrip waarmee commerciële dienstverlening aan senioren in de Verenigde Staten wordt aangeduid. Senioren in de herfst van hun leven kiezen hiermee voor een hoge mate van onafhankelijkheid. Daar komt bij dat zij niet hoeven terug te vallen op reguliere zorginstanties, mantelzorgers of familie.

Marktonderzoek: Er is in Nederland, zo blijkt uit marktonderzoek, behoefte vanuit een grote groep 55+ senioren om zorgwensen beter af te stemmen op persoonlijke leefomstandigheden en budgetten. Daarnaast gaat men steeds vaker op zoek naar aanvullende dienstverlening die de kwaliteit van leven verbeteren. Aan de oprichting van HollandStar is intensief onderzoek vooraf gegaan.

Vliegtuigmaatschappij: Om de organisatie in het juiste perspectief te plaatsen is er een parallel getrokken tussen de dienstverlening van HollandStar met die van een servicegerichte vliegtuigmaatschappij. De benaming Thuis Stewardess(r) is daar het directe gevolg van.

Initiatiefnemer en directeur M.E. van der Meer:Al in de voorbereiding van HollandStar werd het initiatief enthousiast onthaald door potentiële klanten en marktpartijen. Het is ons doel om binnen 3 jaar 12.500 senioren te kunnen servicen, en dat zijn reële inschattingen.

De Thuis Stewardess(r) is beschikbaar vanaf minimaal 12 uur per maand met een instaptarief van E 695,-- per maand. De diensten van HollandStar komen niet in aanmerking voor een AWBZ vergoeding.

Meer informatie over HollandStar kunt u lezen op: www.hollandstar.com