Gemeente Bellingwedde



---

MEDEDELINGEN VAN DE GEMEENTE
---

Publicatie in het Streekblad op 20 november 2002
Milieuvergunning

Bouwen en wonen

Carbidschieten rondom de jaarwisseling

Ontwerp-bestemmingsplan Oudeschans

Ontwerp-bestemmingsplan Veelerveen

Belastingverordeningen 2003

MILIEUVERGUNNING

Besluit

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde hebben vergunning verleend aan:

* Simus B.V., Kanaaldijk Westzijde 1a, 9695 VA BELLINGWOLDE voor het in werking hebben van een inrichting voor de opslag en productie van reinigings- en onderhoudsmiddelen voor o.a. marmer, natuursteen en tegels e.d., een handelsmaatschappij voor verkoop en verhuur van machines t.a.v. bovengenoemde activiteiten en een expositieruimte gelegen aan de Kanaaldijk Westzijde 1a te Bellingwolde;

Aan het besluit zijn voorschriften verbonden ter bescherming van het milieu. Het besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp-besluit.

Terinzagelegging

De beschikking en andere bijbehorende stukken liggen van 21 november 2002 tot en met 1 januari 2003 ter inzage op werkdagen 09.00 tot 12.00 uur in het gemeentehuis. Alleen indien u daarom verzoekt (tel. 0597-537100) worden de desbetreffende stukken buiten kantooruren ter inzage gelegd.

Beroep

Tegen het besluit kan tot 2 januari 2003 beroep worden ingesteld door:
a. de betrokken adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over de ontwerp-beschikkingen; b. degenen die bedenkingen hebben ingediend tegen de ontwerp-beschikkingen;
c. belanghebbende die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder bedenkingen in te brengen; d. degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van de beschikkingen ten opzichte van de ontwerpen daarvan zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet binnen bovenvermelde termijn in tweevoud worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Zij die beroep instellen kunnen bij de voorzitter eveneens een verzoek indienen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet voor bovenvermelde datum worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, anders wordt het besluit na afloop van de beroepstermijn van kracht. Het besluit wordt niet van kracht voordat op het verzoek is beslist. In het geval waarbij tevens een bouwvergunning is vereist, wordt het besluit pas van kracht nadat de bouwvergunning is verleend.

BOUWEN EN WONEN

Bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend dat tussen 1 november en 15 november 2002 de volgende bouw-, sloopaanvragen, meldingen en aanvragen voor een gebruiksvergunning bij de gemeente zijn binnengekomen:

Aanvragen bouwvergunningen:

* Bellingwolde, Hoofdweg 38, voor het oprichten van een schuur.
* Bellingwolde, Hoofdweg 60, voor het oprichten van een carport.
* Bellingwolde, Hoofdweg 235, voor het oprichten van een tuinmuur.
* Bellingwolde, Sportweg 51, voor het vernieuwen van een garage/berging.

* Bellingwolde, Koloniesweg 13, voor het oprichten van een tuinhuisje en het vergroten van een woning.
* Blijham, Oosteinde 46, voor het oprichten van een hobbykas.
* Vriescheloo, Loosterweg 20A, voor het oprichten van een schuur.
* Vriescheloo, Loosterweg 22, voor het oprichten van een berging/carport.

Melding bouwvoornemen:

* Vriescheloo, Eikenweg 1, voor het oprichten van een duivenhok.
* Wedde, Hoofdweg 94, voor het oprichten van een berging.
Aanvragen sloopvergunningen:

* Bellingwolde, Sportweg 51, voor het slopen van een garage.
* Vriescheloo, Loosterweg 20A, voor het slopen van een schuur.
De aanvragen worden gepubliceerd om belanghebbenden vroegtijdig op de hoogte te stellen. Het inzien van de plannen c.q. het inbrengen van bezwaren/bedenkingen is op dit moment niet mogelijk.

Afgegeven beschikkingen

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Bellingwedde maken bekend dat de volgende beschikkingen zijn afgegeven:

Op 6 november 2002:

* Bellingwolde, Kastanjelaan 52, voor het oprichten van een serre.
* Bellingwolde, Kanaaldijk-Westzijde 1a, voor het slopen van een asbestdak.

* Blijham, Hoofdweg 151, voor het vergroten van een woning.
* Blijham, Oosterstraat 18a, voor het geheel vernieuwen van een garage.

* Blijham, Oosterstraat 23, voor het vergroten van een woning.
* Blijham, Oosterstraat 59, voor het vergroten van een woning.
* Blijham, Raadhuisstraat 35, voor het oprichten van een tuinhuisje.
Op 11 november 2002:

* Bellingwolde, Slengweg 11, voor het oprichten van een tuinhuisje.
* Bellingwolde, Oudelaan 13, voor het oprichten van een schuur en het verbouwen van een woning.

* Oudeschans, Molenweg 4/6, gebruiksvergunning voor het Vestingsmuseum en Kunsthuis.

* Veelerveen, Veelerveensterweg 15, voor het oprichten van een woning.

Tegen deze beschikkingen kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht binnen 6 weken na de hierboven genoemde afgifte/verzenddatum van de beschikking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Bellingwedde, Postbus 18, 9698 ZG te Wedde. Daarnaast kan om een voorlopige voorziening (bijv. schorsing) worden verzocht bij de president van de arrondissementsrechtbank, Postbus 781, 9700 AT te Groningen.

CARBIDSCHIETEN RONDOM DE JAARWISSELING

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 7 november 2002 heeft besloten tot wijziging van de APV met betrekking tot de traditie van carbidschieten rondom de jaarwisseling. Aangezien deze traditie niet zonder risico's is, heeft de raad het van belang geacht de noodzakelijke wijzigingen aan te brengen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De wijzigingen zijn via de website op te vragen en liggen ook kosteloos ter inzage op het gemeentehuis te Wedde. Voor vragen kunt u terecht bij mw J. Janiszyn, afdeling BAZ, tel. 0597-537126.



ONTWERP-BESTEMMINGSPLAN OUDESCHANS

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend, dat met ingang 26 november gedurende vier weken voor een ieder in het gemeentehuis (Hoofdweg 2 te Wedde) ter inzage ligt het ontwerp van het bestemmingsplan Oudeschans en wel gedurende de openingstijden alsmede desgevraagd tenminste drie aaneengesloten uren per week buiten genoemde openingstijden. Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met de heer R. Kampyon van de afdeling VROM (0597-537171). Het ontwerp-bestemmingsplan geeft de gewenste ruimtelijke ontwikkeling van Oudeschans aan en omvat globaal het gebied van de kern Oudeschans. Gedurende genoemde termijn van vier weken kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Bellingwedde (Postbus 18, 9698 ZG Wedde). De gemeenteraad zal degene die hun zienswijze kenbaar maken, in de gelegenheid stellen om, ten overstaan van een hoorcommissie, een nadere mondelinge toelichting te geven.

Wedde, 20 november 2002
Burgemeester en Wethouders



ONTWERP-BESTEMMINGSPLAN VEELERVEEN

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend, dat met ingang 26 november gedurende vier weken voor een ieder in het gemeentehuis (Hoofdweg 2 te Wedde) ter inzage ligt het ontwerp van het bestemmingsplan Veelerveen en wel gedurende de openingstijden, alsmede desgevraagd tenminste drie aaneengesloten uren per week buiten genoemde openingstijden. Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met de heer R. Kampyon van de afdeling VROM (tel. 0597-537171). Het ontwerp-bestemmingsplan geeft de gewenste ruimtelijke ontwikkeling van Veelerveen aan en omvat globaal het gebied van de kern Veelerveen. Gedurende genoemde termijn van vier weken kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Bellingwedde (Postbus 18, 9698 ZG Wedde). De gemeenteraad zal degene die hun zienswijze kenbaar maken, in de gelegenheid stellen om ten overstaan van een hoorcommissie een nadere mondelinge toelichting te geven.

Wedde, 20 november 2002
Burgemeester en Wethouders

BELASTINGVERORDENINGEN 2003

Burgemeester en wethouders delen mede dat de raad in zijn vergadering van 7 november 2002 heeft besloten tot vaststelling van de hierna genoemde verordeningen:

* Verordening onroerende-zaakbelastingen Bellingwedde 2003;
* Verordening reinigingsrechten Bellingwedde 2003;
* Legesverordening Bellingwedde 2003;

* Verordening rioolrechten Bellingwedde 2003;
* Verordening forensenbelasting Bellingwedde 2003;
Een ieder kan op verzoek, tegen betaling, een afschrift krijgen van de hiervoor genoemde verordeningen. De hiervoor genoemde verordeningen liggen kosteloos ter inzage op het gemeentehuis, Afdeling Financiën, bureau belastingen.