11/20/2002 Omniworld klasse apart
Verslag VC Omniworld - BMC/SSS 3-0 ( 25-16, 25-17, 25-20)

Omniworld klasse apart.

De teleurstelling droop van de gezichten van de spelers van BMC/SSS, binnen het uur werd er in Almere verloren van Omniworld zonder ook maar enige kans gehad te hebben op setwinst.
Bij de voorbespreking was iedereen nog goedgemutst, hopende op een klein stuntje al was het maar een setje winnen en diep ergens heel diep werd er terug gedacht aan het vorige seisoen toen SSS met 3-2 wist te winnen. De 1e set begon met twee geweldige verdedigende actie's van Norman Abraham. De meegereisde supporters gingen er eens goed voor zitten maar er werd niet gescoord door de aanvallers van SSS na die twee actie's. Door Omniworld werd er wel gescoord waardoor er in no time een 4-1 voorsprong op het bord stond. Het verdere verloop van deze set en na afloop bleek de gehele wedstrijd bleef in het teken staan van het verdedigende SSS en het aanvallende Omniworld. Jarno Timmerman was de enige speler in de 1e set die met zijn service nog enige onrust kon zaaien aan de andere kant van het net. Er werd teveel fout geserveerd en de pass kwam niet lekker bij Erik Siebers zodat ook hij in de malaise meedeelde. Het leek wel of SSS teveel ontzag had voor de tegenstander. Geheel kansloos werd dan ook de 1e set met de onthutsende cijfers 25-16 verloren.
"Opdrachten uitvoeren waarop getraind is" galmde trainer / coach Arjen Boonstoppel voor het begin van de 2e set. Het mocht niet baten, het leek wel of SSS met knikkende knieën in het veld stond als de absolute uitblinker, Olav van der Meulen, maar in de buurt van de bal kwam. Halverwege deze set begon SSS met wisselen, Michael Olieman kwam in het veld voor de erg wisselvallig spelende Jarno Timmerman. Erwin Woord kwam in het veld voor Erik Siebers. Beide invallers deden wat zij konden maar ook zij konden het tij niet keren. Er waren ook lichtpuntjes, gelukkig maar, de blokkering kon zo af en toe nog enkele puntjes mee snoepen maar het bleek niet genoeg waardoor Omniworld de 2e set eenvoudig wist te winnen met 25-17.
Het derde bedrijf begon dramatisch voor SSS. De service druk was enorm van de thuisploeg waardoor er snel een 6-2 voorsprong op het bord stond. De inmiddels in het veld gekomen Niels Koomen, hij verving de in de basis begonnen Tobias van de Linde, scoorde gelukkig een paar puntjes en dit goede voorbeeld deden enkele anders spelers na. Ondermeer Michael Olieman verbaasde door zijn prima optreden. SSS kwam zowaar op 11-11 langszij. Jammer genoeg kon Omniworld zich geen punt - of gezichtsverlies permitteren na het verloren punt de vorige wedstrijd in Assen en schakelde een tandje bij. De service druk ging weer omhoog en de passers van SSS konden hierop niet het juiste antwoord geven. De thuisploeg speelde vervolgens de 3e set professioneel uit en wonnen uiteindelijk met 25-20. "Nadenken over dit verlies en vervolgens nadenken over de volgende wedstrijd" kregen de spelers van BMC/SSS mee als huiswerk van trainer/coach Arjen Boonstoppel. Van een Omniworld in deze vorm is het voor SSS heel moeilijk om ook maar een setje te winnen laat staan meerdere, het absoluut geen schande dat er is verloren maar er had wel iets meer strijd geleverd kunnen worden door SSS, was het afsluitende commentaar van Boonstoppel.