Politie Amsterdam-Amstelland

Gebotst met tram
21-11-2002. Gisteravond rond zeven uur raakte een 40-jarige voetganger gewond toen hij op de hoek Churchilllaan/ Scheldestraat onzachtzinnig in aanraking kwam met een tram. Het slachtoffer liep zijn hond uit te laten toen hij werd geraakt door een tram. De man raakte hierbij gewond aan zijn voet. De exacte toedracht van het ongeval is nog onduidelijk.
Hennep
21-11-2002.

Kometensingel
Na een klacht van een onbekend gebleven getuige gingen agenten gisteren een kijkje nemen in een woning aan de Kometensingel. Daar aangekomen roken ze een sterke henneplucht en eenmaal op zolder vonden ze een hennepplantage. Er werden 130 planten in beslag genomen. Er werden drie verdachten aangehouden.

Slootdorpstraat
Klachten van omwonenden waren ook de aanleiding voor het ontmantelen van een plantage is de Slootdorpstraat. In totaal werden hier 252 planten in beslag genomen. De 42-jarige bewoonster is aangehouden.
---

Man rijdt tegen muur
21-11-2002. Gistermiddag omstreeks drie uur is een 82-jarige man tegen een muur in een parkeergarage op het Leidseplein gereden. Hij is met verschillende verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht. De brandweer moest het slachtoffer uit zijn auto halen. Taxichauffeur overvallen
21-11-2002. Een taxichauffeur is gisteravond rond elf uur op de De Ruyterkade door een klant beroofd. De klant werd op een gegeven moment nerveus van een politievoertuig en verstopte een tas onder zijn stoel. Toen de chauffeur wilde weten wat hij aan het doen was, pakte de dader de man bij de keel, greep zijn portemonnee en ging er vandoor. De tas werd achtergelaten. Hierin werden later verdovende middelen aangetroffen.

---
Volontairs gezocht
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt volontairs!.
Weer hek gestolen

8-11-2002. Gisteren heeft de hoofdopzichter van stadsdeel Oud-Zuid wederom aangifte gedaan van diefstal van een groot hek van ongeveer vier meter breed en twee meter hoog. Het gevaarte weegt ongeveer 2000 kilo. Het hek diende voor de afscheiding van de schapenweide. Dit is het tweede hek in één week tijd dat uit het Vondelpark is weggenomen. Het hek is waaschijnlijk ontvreemd tussen woensdagmiddag drie uur en donderdagochtend acht uur. Het vermoeden bestaat dat het hier om dezelfde daders gaat als eerder deze week. Gezien het gewicht van het hek moet er gebruik gemaakt zijn van een vrachtwagen met hijskraan. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen of naar mensen die informatie hebben over deze opmerkelijke diefstal. Zij kunnen telefonisch contact opnemen met het wijkteam Koninginneweg op: 0900-8844

---
Hotelpersoneel overvallen
13-11-2002. Gisteravond rond tien uur overvielen twee gewapende mannen werknemers van een hotel op de Leidsekade. Het hotelpersoneel had zojuist het pand verlaten toen twee mannen met een vuurwapen dreigden. De overvallers maakten een onbekend geldbedrag en een sieraad buit. Het onderzoeksteam van de binnenstadrecherche verzoekt getuigen of anderen die meer informatie hebben over dit misdrijf telefonisch contact op te nemen op nummer: 0900-8844
Signalement van de berovers
Dader 1
tussen de 20 en 25 jaar oud
slank postuur
gaaf gezicht met dun snorretje
opvallend smalle neus
gekleed in een driekwart wollen jas.
Dader 2
negroïde man
lengte tussen de 1.80 en 1.85 meter
tussen de 20 en 30 jaar
breed postuur
Overval supermarkt
18-11-2002. Zaterdagmiddag werd een supermarkt aan het Tussen Meer overvallen door een gewapende man. De gemaskerde dader verscheen rond zessen in de zaak. Hij bedreigde een medewerkster met een vuurwapen en eiste geld. De man verdween hierna met buit op een gereedstaande scooter.


---

Overval mislukt
18-11-2002. Gisteravond rond kwart over tien hebben twee gewapende mannen een horecagelegenheid aan de Insulindeweg overvallen. De eigenaar wilde net afsluiten toen twee mannen hem naar binnen duwden en bedreigden met een mes en een vuurwapen. Ze eisten geld en gingen op zoek naar de kassa. De eigenaar en een aanwezige medewerker wisten de rovers te overmeesteren en zonder buit de zaak uit te werken. De uitbater raakte hierbij licht gewond.


---
Rij-instructeur overvallen
19-11-2002. Gisteravond rond tien uur werd een 31-jarige rij-instructeur door twee onbekende mannen in de Wethouder Ramstraat overvallen. Hij was juist zijn auto aan het parkeren toen een onbekende man instapte. Deze pakte de instructeur vast en doorzocht zijn zakken. Toen het slachtoffer uit de auto wist te stappen liep hij in de armen van een tweede overvaller. Deze dreigde met een mes. Het slachtoffer viel op de grond en werd daar diverse keren geslagen. De daders renden uiteindelijk met hun buit richting metrostation Gein. Het onderzoeksteam van het Remmerderplein is op zoek naar getuigen van deze overval of mensen die informatie hebben over dit misdrijf. U kunt contact opnemen met nummer: 0900-8844
Signalement dader 1
tussen 20 en 25 jaar

lengte 1.75 - 1.80 meter
gekleed in donkere jas met bontkraag
een donkerkleurige broek
zwarte muts.
Signalement dader 2
negroïde man
tussen 20 en 25 jaar
lengte 1.80 meter
gekleed in donkere jas met capuchon
donkere broek
donkere muts.
Lekke band: aanrijding
21-11-2002. Gisteravond rond half negen raakte een 34-jarige automobilist gewond bij een aanrijding op de Noordzeeweg. De bestuurder reed op een stilstaande personenauto die met een lekke band aan de kant stond.

---
Inbraak opslagterrein
21-11-2002. Gisteravond omstreeks tien voor acht is een 46-jarige man op een opslagterrein aan de Zuiderzeeweg aangehouden. Hij wordt er van verdacht even daarvoor op het complex te hebben ingebroken. De arrestatie vond plaats na een melding van alert bewakingspersoneel.
---
Identiteit gezocht van dode man

1-10-2002. De recherche van bureau IJ-tunnel onderzoekt de identiteit van de man die op vrijdag 27 september 2002 overleed in een Amsterdams ziekenhuis en roept hierbij uw assistentie in. De man meldde zich daar op donderdag 26 september en werd als patiënt opgenomen met aanvankelijk onverklaarbare buikklachten. Hij overleed een dag later aan een overdosis verdovende middelen. Het bleek te gaan om een zogenaamde bolletjesslikker die inwendig harddrugs, vermoedelijk cocaïne, transporteerde. Een of meer bolletjes knapten in zijn lichaam met fatale gevolgen.
U kunt hier een grote foto in hoge resolutie opvragen.
---
Tips diefstal pas
19-11-2002. We krijgen regelmatig vragen via deze site over misbruik van pinpassen. Daarom op een rijtje de belangrijkste punten waarop u kunt letten:
Opbergen
Berg uw pinpas goed op als u op stap gaat. Bewaar de pinpas zo dicht mogelijk op uw lichaam, het liefste in een binnenzak. Dieven hebben namelijk in een onbewaakt ogenblik zo uw schouder- of rugtas open. Laat ook nooit uw pinpas achter in bijvoorbeeld uw auto. Geheime pincode
Hou uw pincode altijd geheim. Bewaar de code dus niet op een papiertje in uw portemonnee. Wees erop verdacht dat kwaadwillende types allerlei trucjes hebben om achter uw pincode te komen: stiekem meekijken, u "helpen" bij het pinnen, of sleutelen aan het pinapparaat. Voelt u zich onzeker omdat er "hulpvaardige" types (zowel mannen als vrouwen!) rondhangen bij het pinapparaat of omdat het lijkt alsof er met de automaat geknoeid is, pin dan niet en geef het door aan bank en politie. Toets in geen geval zonder reden meerdere malen uw pincode in. Als uw pas niet meer uit de automaat komt, kijk dan of er een extra insteekgleuf is aangebracht. Die kunt u mogelijk zelf losmaken, waardoor uw pas weer naar buiten komt.
Toch gestolen
Ondanks al uw maatregelen, is uw pas helaas toch gestolen... bel dan voor de postbank: 0582-126000 en voor de banken: 0800-0313 om uw pas meteen te laten blokkeren en doe aangifte bij de politie.