Johannes Wier Stichting

World Report on Violence and Health Datum: Woensdag 20 november @ 23:40:45 GMT+1 Onderwerp: Mensenrechten- educatie

In Oktober 2002 verscheen voor de eerste keer het World Report on Violence and Health, gepubliceerd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De doelstellingen van dit rapport zijn het documenteren van de omvang en de impact van geweld in de wereld, het beschrijven van de belangrijkste risicofactoren, het samenvatten van de literatuur over interventies en wat bekend is over de effectiviteit ervan, en het doen van aanbevelingen voor actie op lokaal, nationaal en internationaal niveau.

Een van de hoofdstukken in dit report heet Collective Violence (hoofdstuk 8) en gaat over het gebruik van geweld in situaties van gewapend conflict, terrorisme, genocide, repressie, politieke moorden en verdwijningen etc. Na een beschrijving van de belangrijkste vormen van collectief geweld gaat het hoofdstuk in op de gezondheidsimpact ervan. De gevolgen voor kindersterfte, de verspreiding van infectieziekten, verminkingen (o.a. door landmijnen) en de geestelijke gezondheid worden beschreven.

Het rapport is in zijn geheel te downloaden vanaf de homepage van de WHO. Ook is daar een factsheet te vinden met een samenvatting van dit hoofdstuk.

Dit artikel komt van Johannes Wier Stichting http://www.johannes-wier.nl

De URL voor dit verhaal is: http://www.johannes-wier.nl/modules.php?name=News&file=article&sid=69