AutoRai

21-11-2002

MG Rover Group ontvangt jaarlijkse Autocar Awards

MG Rover Group heeft tijdens de Autocar Award ceremonie in Battersea, London, de Autocar onderscheiding voor 'Outstanding Achievement'ontvangen. Bovendien kreeg Peter Stevens de Autocar 'Designer of the Year' prijs overhandigd.

Steve Fowler, hoofdredacteur van Autocar, onderbouwde de toekenning van de onderscheiding namens het aansprekende automedium als volgt: "Als de MG Rover Group niet bezig is met het ondertekenen van joint ventures met bedrijven in groeimarkten, onthult het wel nieuwe modellen. En wel in een tempo dat zowel de industrie als consumenten doet verbazen. Het nieuwe team had minder dan een jaar nodig om de Rover 75 te introduceren. Kort daarna gevolgd door de MG Z-serie en de nieuwe MG TF cabrio. Deze modellen zijn verantwoordelijk voor het huidige succes van de onderneming, waarbij de verkopen in het Verenigd Koninkrijk ieder jaar met 2,5% zijn gestegen. Bovendien hebben ze het imago van MG Rover Group, als fabrikant van snelle, opwindende en begerenswaardige auto's, nieuw leven in geblazen."

Kevin Howe, chief executive van de MG Rover Group, verklaarde: "Wij zijn bijzonder verheugd deze twee prestigieuze Autocar onderscheidingen te mogen ontvangen. Ze vormen een erkenning van het talent van onze Britse onderneming ten opzichte van een aantal grote giganten uit de auto-industrie. Bovendien bevestigt dit het feit dat wij als bedrijf indruk hebben weten te maken."

Peter Stevens Autocar 'Designer of the Year'
Over deze award zegt Autocar het volgende: "Peter Stevens heeft MG's voor Le Mans geschapen en heeft bovendien een eenduidig gezicht voor de MG saloon serie gecreëerd. Zijn huidige 'piece de resistance' wordt gevormd door de MG XPower SV, een auto die het gespierde uiterlijk van een TVR combineert met de kwaliteit van een Porsche."

Peter Stevens, product design director binnen de MG Rover Group, voelde zich gevleid door deze eer. "We hebben een fantastisch jaar achter de rug, met nieuwe auto's als de MG TF, de Rover TCV en meer recent de extreme MG XPower SV sportwagen. Aangezien de uitdagingen voor ontwerpers steeds complexer worden, ben ik verheugd deze prijs namens mijn complete designteam in ontvangst te mogen nemen. We hebben duidelijk voor ogen wat onze toekomstige designrichting zal zijn en het is fantastisch dat deze visie wordt gedeeld door een invloedrijk magazine als Autocar."