Ingezonden persbericht


PRNL0000107

HP rapporteert resultaten vierde kwartaal 2002

Amstelveen, 21 november 2002 - HP rapporteert over het vierde kwartaal van fiscaal 2002, dat eindigde op 31 oktober, een omzet van $18,0 miljard. Dit betekent een stijging van 9 procent vergeleken met het voorgaande kwartaal toen de omzet $16,5 miljard bedroeg. De pro forma netto-marge steeg van 25,7 procent naar 26,6 procent, de GAAP netto-marge van 24,9 procent naar 26,5 procent.

De pro forma winst per aandeel (EPS) voor het vierde kwartaal bedroeg 24 dollarcent, vergeleken met 14 dollarcent in het derde kwartaal en 8 dollarcent in het vierde kwartaal van vorig jaar op basis van gecombineerde resultaten. Dit betekent een verbetering van de pro forma netto-opbrengst met 72 procent vergeleken met het vorige kwartaal en van 203 procent vergeleken met de resultaten over 2001. GAAP netto-opbrengst vóór buitengewone lasten verbeterde over 2002 met 264 procent.

"We zijn trots op de vooruitgang die we boeken", zei Carly Fiorina, chairman en CEO van HP. "We laten degelijke resultaten zien in een moeilijke markt. Het HP-team voert plannen uit, klanten reageren positief en we beginnen de beloftes van de fusie in te lossen. We hebben een goed gevoel over de voortgang."

"Vergeleken met het voorgaande kwartaal groeide de omzet in alle markten en alle regio's", stelt Fiorina. "Voor zowel de divisies Enterprise Systems, Personal Systems, HP Services en Imaging en Printing verbeterde de operationele winst."

Het volledige Engelstalige persbericht over de resultaten van het vierde kwartaal en meer informatie over de financiële gegevens van HP zijn te vinden op http://www.hp.com

Informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl

HP is toonaangevend wereldwijd leverancier van IT producten, technologieën, oplossingen en diensten voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing. Op 3 mei 2002 werd de fusie met Compaq Computer Corporation een feit.

Contactpersoon voor de redactie:
(