Gemeente Nieuwegein

Vanaf maart verkoop nieuwe woningen in Vreeswijk-Noord

De gemeente Nieuwegein ontwikkelt samen met de projectontwikkelaar VOF Vreeswijk-Noord ten Noorden van de oude dorpskern Vreeswijk het woningbouwproject Vreeswijk-Noord. In de periode 2003 tot 2006 worden er in het gebied in totaal 390 woningen gebouwd. Daarvan valt 30% in de categorie goedkope(re) woningen (sociale sector). De laatste maanden heeft de gemeente Nieuwegein veel vragen gekregen over dit project. De antwoorden staan hieronder.

Wat voor woningen worden er gebouwd?
De projectontwikkelaar heeft een aantal architecten de opdracht gegeven woningen te ontwerpen. Binnenkort zijn de eerste ontwerpen af. Het college van b&w bespreekt ze in december. Daarna volgt een presentatie van de ontwerpen aan de inwoners van Nieuwegein. Er komt dan ook een speciale informatiebrochure beschikbaar, met een toelichting op het plan als geheel en een beschrijving van de verschillende woningtypen. U krijgt daarmee een beeld van hoe de woningen er uit gaan zien. Het is nu al wel bekend hoevéél koop- en huurwoningen er worden gebouwd en in welke prijscategorie ze vallen. Zie hiervoor onderstaande tabel.

Hoe zit het met de verkoop?
Er wordt in vijf fasen gebouwd. Tijdens de eerste drie fasen worden er woningen gebouwd op het voormalige terrein van Eurogrit, gelegen tussen de Wierselaan en de Vaartse Rijn. De verkoop van de woningen die in de eerste fase worden gebouwd, start half maart 2003. Het gaat hierbij om zowel huur- als koopwoningen. De verkoop van de koopwoningen is in handen van Brecheisen Makelaars, tel. (030) 60 85 000 en IJsselstreek makelaars, tel. (030) 60 64 342. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie over de verkoop en de prijsklasse van de woningen. De huurwoningen worden aangeboden door Woonstichting Jutphaas, tel. (030) 60 83 131.

Kan ik mij al inschrijven?
Bij de hierboven genoemde makelaars kunt u zich laten registreren als belangstellende voor een koopwoning. Als u in aanmerking wilt komen voor een sociale huurwoning of een goedkope koopwoning, moet u ingeschreven staan als woningzoekende. Hiervoor kunt u terecht in de Stadswinkel van het gemeentehuis, tel. (030) 60 71 911. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 13.00 uur, vrijdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur.

Fase 1: verkoop vanaf half maart 2003:

- 15 dure eengezins koopwoningen

- 13 goedkope eengezins koopwoningen

- 31 sociale eengezins huurwoningen

- 2 kangoeroe huurwoningen *

- 6 vrije kavels

Fase 2: verkoop vanaf half juni 2003:

- 16 sociale huurwoningen voor jongeren

- 30 middeldure eengezins koopwoningen

- 6 dure eengezins koopwoningen

- 4 dure koop kadewoningen

Fase 3: verkoop vanaf half september 2003:

- 25 sociale huurappartementen

- 13 goedkope eengezins koopwoningen

- 31 sociale eengezins huurwoningen

- 2 kangoeroe huurwoningen *

- 6 vrije kavels

Fase 4: verkoop vanaf half maart 2004:

- 18 middeldure eengezins koopwoningen

- 12 dure eengezins koopwoningen

- 23 middeldure eengezins koopwoningen

- 8 dure woon-werk koopwoningen

- 9 dure singel koopwoningen

- 3 kangoeroe huurwoningen *

- 14 goedkope eengezins koopwoningen

- 24 middeldure koopappartementen

- 36 dure koopappartementen

Fase 5. verkoop vanaf half september 2004:

- 8 dure eengezins koopwoningen

- 19 middeldure eengezins koopwoningen

- 4 dure koop kadewoningen

- 8 dure koop kadewoningen

- 4 vrije kavels

De exacte prijzen van de verschillende typen woningen en de hoogte van de huur worden bekend bij de start van de verkoop.


*Een kangoeroewoning is een extra grote eengezinswoning met extra ruimte voor b.v. een gehandicapt kind of een hulpbehoevende oudere.
Invoerdatum 21-11-2002