Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 21 november 2002


District Midden- en Noordoost-Twente:

Snelkraak tankstation
02-089812
Hengelo, Haaksbergerstraat
Donderdag 21 november omstreeks 04.35 uur
In een tankstation werd ingebroken nadat een ruit was ingeslagen. Weggenomen werd een nog onbekende hoeveelheid rookwaren. De dader (s) is (zijn) via een achter de shop gelegen weiland weggelopen richting de Beckumerstraat en vermoedelijk daar in een auto gestapt.


Ree aangereden
02-089379
Oldenzaal, Provinciale weg N342
Woensdag 20 november omstreeks 01.45 uur
Een 45-jarige automobilist uit Oldenzaal reed op de provinciale weg N342 van Weerselo naar Oldenzaal en zag in een flits een ree voor zijn auto opdoemen. Deze rende net voor de auto langs. Direct volgde er een tweede ree, die door de 45-jarige werd aangereden. De ree sloeg over de kop en overleed ter plekke. De auto werd aan de voorzijde flink beschadigd. De 45-jarige bestuurder bleef gelukkig ongedeerd.


Eenzijdig ongeval
02-089738
Hengelo, Parallelweg LS
Woensdag 20 november omstreeks 21.45 uur
Een 35-jarige vrouw uit Hengelo fietste op de Parallelweg LS en kwam door nog onbekende reden ten val. De vrouw klaagde over pijn in haar been en werd door het ambulancepersoneel ter plekke onderzocht. Gelukkig viel het allemaal mee en hoefde de vrouw niet mee naar het ziekenhuis. Zij werd door politieagenten naar huis gebracht.


Aanhouding wegens belediging
02-089527
Oldenzaal, Kloosterstraat
Woensdag 20 november omstreeks 14.10 uur
Tijdens een parkeercontrole werd een 23-jarige man uit Oldenzaal bekeurd omdat hij zijn auto met vier wielen op het trottoir had staan. Hij was het echter niet eens met de bekeuring en werd heel agressief. Omdat hij niet voor rede vatbaar was, besloten de parkeercontroleurs hun weg te vervolgen. Zij werden echter door de man vastgepakt en tegengehouden. Een bekende van de 23-jarige kwam tussenbeide en bracht hem naar zijn auto. Vervolgens begon de 23-jarige te schelden en de parkeercontroleurs verbaal te beledigen. Hierop werd de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Aanhouding gezochte
02-089789
Hengelo, A1
Donderdag 21 november omstreeks 01.15 uur
Bij een controle op de A1 werd door medewerkers van de marechaussee een 25-jarige man uit Rotterdam gecontroleerd. Hij bleek nog een vonnis van 40 dagen te hebben openstaan. De politie hield de man aan en sloot hem op.


Controle verlichting fietsen
02-089756
Hengelo, kruising Marskant/Willemstraat
Donderdag 20 november
Bij een controle tussen 20.00 en 21.00 uur werden 13 fietsers bekeurd wegens het niet voeren van verlichting. Eén bromfietser werd bekeurd omdat hij geen helm droeg.



District Noordwest-Twente:

Mishandeling en vernieling
02-088652
Vriezenveen, Oosteinde
Maandag 18 november omstreeks 12.15 uur
Een 8-jarig meisje uit Vriezenveen fietste op het Oosteinde en zag onder het viaduct drie jongens met mountainbikes staan. De jongens trokken het meisje van de fiets. Zij viel hard op straat en schaafde haar knie. Terwijl het meisje op de grond lag, werd zij in haar buik geschopt. Ook werd haar fiets vernield. De jongens werden gestoord toen er plotseling een auto toeterde. Dit gebeurde door een mevrouw met grijs haar in een beige auto. Het meisje werd snel nog een paar keer in de buik geschopt. Toen de automobiliste uit de auto stapte, fietsten de jongens snel weg richting Westeinde. De vrouw reed de jongens achterna. Het meisje stapte huilend op haar fiets en reed naar huis. Zij deed inmiddels aangifte van mishandeling.Het signalement van de drie daders is als volgt:De drie jongens zijn ongeveer 13-15 jaar oud en zijn ongeveer 1.60 meter lang. Eén van de jongens heeft lang blond haar. Hij droeg een paars met geel gekleurd jasje, een groene broek en zwarte versleten schoenen.De tweede jongen heeft lichtblonde krullen en droeg een rode trui en een blauwe spijkerbroek.De derde jongen heeft bruin kort en stijl haar. Hij droeg een groen met geel gekleurde trui en een blauwe spijkerbroek.De politie komt graag in contact met de mevrouw in de beige auto en met eventuele andere getuigen.

Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523)