International Finance Corporation


21 november 2002
Inmiddels ruim 3000 documenten beschikbaar in polisbank De inhoud van de onlangs sterk verbeterde Polisbank, de online database van IFC systems voor polisvoorwaarden, aanvraagformulieren en overige standaard documenten, is inmiddels gegroeid tot ruim 3000 documenten. Hiermee verstevigt IFC de positie van Polisbank als de meest uitgebreide digitale database voor verzekeringsdocumenten in Nederland.

Volgens IFC is ook het gebruik en het aantal abonnees enorm toegenomen sinds de recente wijzigingen op Polisbank. Guus Landheer, directeur IFC systems, hierover: "We zijn bijzonder tevreden met de ontwikkelingen rond Polisbank. Blijkbaar voorzien we duidelijk in een behoefte aan het beschikbaar stellen van standaard formulieren via het Internet. We hebben sinds de onlangs verschenen informatie in de pers over de wijzigingen binnen Polisbank een duidelijke stijging waargenomen in het gebruik hiervan. Daarnaast neemt ook het aantal betalende abonnees enorm toe. Voor ons in ieder geval voldoende reden om de ingeslagen weg te vervolgen."

IFC introduceerde onlangs een sterk verbeterde versie van Polisbank onder de naam Polisbank Gold. Voor een gering bedrag (abonnees betalen ¤ 125,- per jaar) krijgt de gebruiker onbeperkt toegang tot de database van Polisbank waarin, zoals gemeld, zich nu inmiddels ruim 3000 documenten bevinden. Behalve de recente polisvoorwaarden van op dit moment ca. 90 verzekeraars, vindt de gebruiker hier ook een archief van niet actuele polisvoorwaarden en overige standaard documenten zoals bijvoorbeeld aanvraagformulieren. Volgens Landheer wordt momenteel met man en macht gewerkt om de Polisbank database nog verder uit te breiden. "We zijn blij met het overschrijden van de 3000 grens, maar we zijn nog lang niet uitgegroeid. Praktisch iedere dag worden nieuwe documenten toegevoegd", aldus Landheer. Volgens Landheer is met name een nieuwe, door IFC zelf ontwikkelde, geavanceerde interne backoffice van Polisbank de reden voor de enorme groei van het documentenbestand. Ook verzekeraars kunnen, als zij dit willen, toegang krijgen tot de Polisbank backoffice om zelfstandig nieuwe documenten toe te voegen of wijzigingen aan te geven. Dit is echter geen verplichting, desgewenst neemt IFC het beheer zelf over.

De vernieuwde Polisbank is onlangs geïntroduceerd als reactie op het vergelijkbare initiatief van ABZ. Behalve de uitgebreide Polisbank Gold, bracht IFC ook Polisbank Silver op de markt. Een weliswaar beperktere versie, maar nog altijd uitgebreider dan de ABZ-variant en, niet onbelangrijk, geheel gratis. IFC ziet Polisbank Silver als een soort van "trial versie" voor grote broer Polisbank Gold. Guus Landheer: "We zien nu veel dat nieuwe gebruikers eerst een kijkje nemen bij Polisbank Silver en dan overstappen naar Polisbank Gold. Gezien de relatief lage investering is die stap ook niet zo moeilijk te nemen."

De Polisbank applicatie is te vinden op het internetadres www.polisbank.nl.