Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave donderdag 21 november 2002

* 38 JEUGDIGEN BETROKKEN BIJ SCHOOLINBRAAK

De recherche van het district de Noordhoek heeft, na een uitgebreid onderzoek, 38 jeugdigen verhoord in verband met een schoolinbraak op 17 september jl. De meesten zijn verwezen naar het bureau Halt of andere jeugdhulpverlenende instanties.

De inbraak, een soort 'steelfeestje', vond plaats op dinsdag 17 september jl. in een basisschool aan de Asserweg. Bij deze inbraak zijn op verschillende tijdstippen die dinsdagavond jongeren in de school geweest, steeds onder leiding van enkele meerderjarigen. Ze hadden het voornamelijk voorzien op computerapparatuur.

Na de inbraak startte een uitgebreid onderzoek door de recherche in nauwe samenwerking met de directie en het maatschappelijk werk van de school. In korte tijd werden 38 voornamelijk jeugdige betrokkenen, gedeeltelijk, op de school zelf gehoord. Het ging om jongelui, in de leeftijd van 8 tot 16 jaar, die binnen zijn geweest en die spullen hebben weggenomen, maar ook om kinderen die als meelopers of nieuwsgierigen in de school waren, maar niets hebben gestolen. Ook met de kinderen die op de speelplaats zijn gebleven is gesproken.

De buurtagent heeft alle ouders thuis bezocht en in overleg met de jeugdcoördinator van het district De Noordhoek zijn de meeste jongeren in een traject gezet van bureau Halt of andere jeugdhulpverlenende instanties. Tegen de vier meerderjarige, in de leeftijd van 18 tot 21 jaar, is proces-verbaal opgemaakt.

Bestrijding van jeugdproblematiek is een prioriteit in het beleid van de politie Rotterdam - Rijnmond en is ingebed in het vijfjarenprogramma Veilig Rotterdam.


* BROMFIETS- EN VERKEERSCONTROLE
Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum en de Verkeerspolitie (project Verkeershandhaving) hebben woensdag op de Parkkade een bromfiets- en een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 125 auto's en 30 bromfietsen gecontroleerd. Er werden 25 processen-verbaal uitgeschreven voor onder meer het rijden zonder helm dan wel zonder autogordel, geen APK en voor het niet handsfree-bellen.


* AANRIJDING MET LETSEL
Woensdagmiddag omstreeks half vier raakten, als gevolg van een aanrijding, op de Sluisjesdijk drie nog onbekende inzittenden van een auto gewond, waarvan één ernstig. De bestuurder van de auto waarin het drietal zat, wilde een geparkeerde vrachtwagen inhalen maar moest remmen voor een tegenliggende auto. Hierbij verloor hij de macht over het stuur en reed vervolgens tegen de vrachtwagen aan. E'n van de slachtoffers werd door GGD-personeel met een spoedtransport vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum, terwijl de andere twee mannen werden overgebracht naar het Zuiderziekenhuis.


* NEGEN VERDACHTEN BIJ POLITIE-ACTIES OP EN ROND HET CENTRAAL

STATION
Personeel van de Wijkpolitie van het district Centrum heeft woensdagmiddag en -avond, samen met politiemensen van de Flying Squad op en rond het Centraal Station acties gehouden in het kader van 'Keep on Cleaning'. Dit ter bestrijding van de overlast, de acties waren met name gericht op dealers.

In totaal werden negen mensen aangehouden voor het dealen van drugs. Vijf verdachten werden overgedragen aan de Vreemdelingendienst. Bij de aanhoudingen werd door een aantal van hen verzet gepleegd.

Acht mensen kregen een verblijfsontzegging en nog eens acht een oproeping in verband met overtreding van de Algemeen Plaatselijke Verordening. Er zijn 54 eenheden verdovende middelen in beslag genomen, alsmede een keukenmes. Eén verdachte stond gesignaleerd, hij had nog zeven dagen hechtenis tegoed.


* STRAATROOF
Woensdagmiddag omstreeks half één werd op de Kruiskade een 18-jarige man uit Rotterdam door drie nog onbekende mannen beroofd van zijn tas. De Rotterdammer liep op straat toen plotseling één van de daders een scherp voorwerp tegen zijn keel zette. Vervolgens werd de tas uit zijn handen gerukt en namen zijn belagers ijlings de benen richting het Eendrachtsplein.


* BOOT DOOR BRAND VERNIELD, MAN GEWOND
Woensdagmiddag brak er brand uit op een boot bij een jachtwerf aan de Boezemlaan. Een 41-jarige Rotterdammer was de generator aan het bijvullen terwijl deze brandde. Er ontstond een steekvlam, waarna de brand uitbrak. De 41-jarige man liep tweedegraads brandwonden op en is naar het Sint Franciscusziekenhuis gebracht. De boot liep ernstige schade op.

Avonduitgave woensdag 20 november 2002

* GETUIGENOPROEP
In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 november jl. omstreeks half drie werd in de discotheek Las Palmas aan de Wilhelminakade een 25-jarige Rotterdamse vrouw onwel, vermoedelijk doordat er iets in haar drankje was gedaan. De politie van het district Oost is op zoek naar getuigen die een en ander hebben gezien. Tevens wil de politie graag in contact komen met een jongen of man, die haar heeft geholpen en die bij haar op een bank in de discotheek heeft gezeten, samen met een mogelijke vriend van hem. Informatie kan telefonisch worden verstrekt aan de wachtcommandant van het district Oost, 0900-8844.


* JONGEN BEROOFD ONDER BEDREIGING VAN MES

Woensdagmiddag omstreeks kwart over twaalf werd een 14-jarige jongen uit Rotterdam op de Straatweg onder bedreiging van een mes beroofd van tien euro. De jongen liep op straat toen hij aangesproken werd door twee onbekende mannen die om een sigaret vroegen. Plotseling trok één van de twee een mes en sommeerde de Rotterdammer zijn geld af te staan. Met de buit, tien euro, namen de mannen vervolgens de benen.