Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 21-11-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Winkeldiefstal
ZEEWOLDE Twee jongens uit Zeewolde (beiden 13 jaar) zijn woensdagmiddag in een speelgoedzaak aan het Hosterplein aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Zij hadden geprobeerd een videoband mee te nemen zonder betaling. De jongens zijn aan de politie overgedragen en vier uur later, na verhoor, in vrijheid gesteld.

Aanrijding met gewonde
LELYSTAD Een 35-jarige automobiliste uit Lelystad zag woensdagmorgen op de Archipel, bij het achteruit rijden uit een parkeervak, een passerende 16-jarige bromfietsster over het hoofd. De bromfietsster reed tegen de auto aan, waardoor zij letsel aan haar enkel opliep. Zij is overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Bromfietscontrole
ALMERE Bij een controle op brom- en snorfietsen werden woensdagmiddag op het Spoorbaanpad 35 voertuigen gecontroleerd. Hiervan waren er slechts 14 zonder gebreken. 14 reden er te hard (waarvan 2 meer dan 30 km/h te snel), 4 droegen geen helm, 1 voertuig was niet verzekerd en 7 bestuurders konden hun verzekeringsbewijs niet tonen. 5 bestuurders konden geen certificaat tonen terwijl 3 bestuurders verklaarden geen certificaat te hebben. In 3 gevallen was sprake van andere technische onvolkomenheden. Een van de bestuurders bleek nog geen 16 jaar te zijn. Bovendien gaf hij een valse naam op.

Rijbewijs ingevorderd
LELYSTAD Een beginnen bestuurder (een 20-jarige automobilist uit Lelystad die minder dan 5 jaar zijn rijbewijs had) werd woensdagavond op de Kustendreef gesignaleerd, terwijl hij met hoge snelheid reed. Tijdens het volgen via de Zuigerplasdreef naar de Visarenddreef werd hij geklokt op meer dan 130 km/h waar 70 is toegestaan. De bestuurder krijgt een proces-verbaal en moet zijn rijbewijs inleveren.

EO