SIEMENS NEDERLAND N.V.

Sterke winststijging voor Siemens in Nederland ondanks economi

De Siemens Groep in Nederland sloot het verslagjaar 2001/2002 af met een nettowinst - na belasting - van 73,5 miljoen euro. Dat is met 28% een sterke stijging ten opzichte van het vorige eveneens goed verlopen boekjaar. Het is voor het elfde achtereenvolgende jaar dat de onderneming een winststijging realiseert. De omzet steeg met 7,5% tot
1.569 miljoen euro. 'Ondanks het economisch zware weer hebben wij het boekjaar opnieuw tevredenstellend afgesloten', aldus bestuursvoorzitter Thomas M. Cohn. Het aantal medewerkers steeg met ruim 13% naar 4.185. Zij boekten gezamenlijk voor 1.862 miljoen euro aan nieuwe orders, een stijging van 16,7%.

Dankzij het brede portfolio van activiteiten kon de Siemens Groep in Nederland weerstand bieden aan de verslechterde economische situatie in met name de ICT-markt. Het bedrijf slaagde er wederom in een gezonde groei te realiseren. 'Enerzijds komt deze groei voort uit het bestaande portfolio. Anderzijds uit de activiteiten van ondernemingen zoals Siemens Demag Delaval Turbomachinery en Siemens VDO Trading die dit jaar tot de Siemens Groep zijn toegetreden', aldus bestuurslid en financieel-directeur Jean-Claude Kieffer.

Totaaloplossingen, infrastructuur projecten, dienstverlening en producten spelen een grote rol in de gerealiseerde groei. Via de zogenaamde Centers of Competence worden klanten wereldwijd kennis en oplossingen geboden voor onder andere
windparken, warmte/kracht-centrales en havenoverslagsystemen. In het boekjaar 2001/2002 (1 oktober t/m 30 september) wist de Siemens Groep een aantal mijlpalen te bereiken. Op het gebied van energievoorziening bouwt Siemens Nederland warmte/kracht-centrales in het Verenigd Koninkrijk, Bangladesh en Turkije.

Windparken worden gerealiseerd voor Eneco, Essent, Nuon en buitenlandse opdrachtgevers. In de sector Mobiliteit werkt de onderneming in consortium-verband aan de realisatie van de bovenbouw van de HSL-Zuid. In de gezondheidszorg bouwt Siemens Nederland met Orbis Medisch en Zorgconcern in Limburg aan het ziekenhuis en het zorgconcept van de 21ste eeuw.

'Wij verwachten in het nieuwe boekjaar weer succesvol te zijn. Betrouwbaarheid, soliditeit en continuïteit zijn juist nu belangrijke succesfactoren. Wij kunnen in Nederland bouwen op bijna 125 jaar ervaring. Daarnaast zijn we innovatief, want driekwart van onze huidige producten bestond vijf jaar geleden nog niet ', aldus bestuursvoorzitter Cohn.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Afdeling Persvoorlichting, Dick van Gooswilligen Tel. 070 - 333 1606, mobiel 06 - 55 844 814,
e-mail: dick.gooswilligen@siemens.nl

Voor alle Siemens persberichten zie: www.siemens.nl/persinfo

21 nov 02 12:00