Ingezonden persbericht

Kansen op het snijvlak P&O en ICT

Belangrijke ontwikkelingen gebundeld in boekje voor MKB-ondernemers

Speciaal voor ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf heeft het innovatienetwerk Syntens de 'ToekomstWijzer P&O / ICT' uitgebracht. In dit boekje zijn de belangrijkste ontwikkelingen op het snijvlak van Personeel &
Organisatie en Informatie- en CommunicatieTechnologie gebundeld. Experts selecteerden deze ontwikkelingen tijdens een brainstormsessie in de zomer van dit jaar. Doel van deze sessie was het in kaart brengen van concrete vernieuwings- en verbeteringskansen voor het MKB op het gebied van P&O/ICT.

De ontwikkelingen op het gebied van P&O en ICT gaan razendsnel. Vooral op het snijvlak, waar de twee elkaar raken, ontstaan continu nieuwe toepassingen en trends, zoals e-learning, het digitaal matchen van personen met functies en het individueel kiezen van secundaire arbeidsvoorwaarden via intranet. Ondernemers die op de hoogte zijn van deze ontwikkelingen kunnen eenvoudig de specifieke kansen voor hun bedrijf ontdekken. Kansen om te vernieuwen en daarmee het bedrijf te verbeteren.

Op uitnodiging van Syntens discussieerden zeventien deskundigen met behulp van de brainstormmethode 'de ToekomstWijzer' over de ontwikkelingen en de kansen die ontstaan. Het boekje 'ToekomstWijzer P&O / ICT' is het resultaat van deze brainstormsessie en omvat een unieke selectie van ontwikkelingen, tips en de bijbehorende valkuilen. Aan bod komen de onderwerpen kennismanagement, cultuur, leiderschap en plaats- en tijdsonafhankelijk werken.

Enkele vragen die in het boekje beantwoord worden, zijn: Hoe kan de leidinggevende bij het coachen gebruik maken van ICT? Welke kansen biedt ICT om meer uit de medewerker te halen én om de medewerker meer uit zijn werk te laten halen? Welke eisen stelt de toegenomen digitalisering aan de communicatie op de werkvloer? En wat zijn de gevolgen voor de creativiteit en zelfstandigheid van de werknemers?

Syntens wil MKB-ondernemers stimuleren om vernieuwings- en verbeteringskansen te zien én te grijpen. De 'ToekomstWijzer P&O / ICT' is een inspiratiebron voor ondernemers die verder willen denken dan vandaag. Zij kunnen aan de slag met de trends, praktische tips en te vermijden valkuilen die door de experts genoemd zijn. Het boekje is kosteloos verkrijgbaar bij alle Syntens-vestigingen, telefoonnummer 0900 - 2000345.