Ingezonden persbericht


Persbericht

Tip in de kerstvakantie:
Exotische kerstsferen in Aviodome op Schiphol

Bijna overal ter wereld wordt kerstmis gevierd. Dit gebeurt in elk land op een andere manier en met andere gewoontes. In de Aviodome zijn zowel veel vliegtuigen uit diverse landen te zien als toestellen die op allerlei buitenlandse bestemmingen hebben gevlogen. Van 21 december 2002 tot en met 5 januari 2003 komen kinderen alles te weten over bijvoorbeeld de kerstdagen in Frankrijk waar de historische Blériot vandaan komt. En wordt er eigenlijk wel kerstmis gevierd in Indonesië waar de Mitchell uit de jaren '40 gevlogen heeft? Spelenderwijs komen kinderen er, tussen de oude vliegtuigen, achter hoe de mensen uit deze en nog veel meer landen kerst beleven.

Vliegende kerstbomen
Bij acht vliegtuigen uit verschillende landen is de aandacht speciaal gericht op de kersttradities. Museumbezoekers leren hoe er in deze landen kerst gevierd wordt. Bij de Wright Flyer uit Amerika is een spannende verhaal over "Rudolph the Rednosed Reindeer" te horen. En niet alleen Rudolph vliegt met Santa door lucht, ook de vliegende kerstbomen vliegen je om de oren met de kerstdagen in de Aviodome. Van piepschuim kunnen kinderen zelf de beste vliegende kerstbomen ter wereld maken. Bij de Franse Blériot worden jonge bezoekers een echte Fransman of Française, ze leren een Frans kerstliedje en de uitdrukking 'prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar ' in het Frans.

Allerlaatste kans
Tijdens de feestelijke kerstactiviteiten in het luchtvaartmuseum is het de allerlaatste mogelijkheid om de Aviodome op Schiphol te bezoeken. Het luchtvaartmuseum is namelijk nog maar tot 6 januari geopend. Na deze datum gaat de Aviodome verhuizen naar de luchthaven Lelystad om daar in juli 2003 het nieuwe Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome te openen. Dit dynamische themapark wordt vijftien keer zo groot als de huidige Aviodome met veel interessante attracties zoals een tijdmachine en diverse flight simulators.

Het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol is in de kerstvakantie dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Op 2e Kerstdag geopend van 12.00 - 17.00 uur. Gesloten op 1e Kerstdag, oudejaarsdag en nieuwjaarsdag. De Aviodome is nog geopend tot 6 januari 2003. Hierna ontvangen wij u graag in het nieuwe Nationaal Luchtvaart -Themapark Aviodrome dat in juli 2003 haar deuren op de luchthaven Lelystad opent. Meer informatie kunt u bellen met 020-406 8000 of is te krijgen via www.aviodome.nl. De Aviodome bevindt zich aan de Westelijke Randweg 201, 1118 CT Schiphol-Centrum. Bezoekers kunnen goedkoop parkeren op de parkeerplaats P15 achter de Aviodome. Het museum ligt op 12 wandelminuten afstand van het NS-station Schiphol, waar ook andere Schiphol-attracties zoals Schiphol Plaza en het Panoramaterras gevestigd zijn.

Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome; tel. Voor de pers: 020-4067245; Jodie Staphorst/ Ralph Fischer/Peter F.A. van de Noort, 20 november 2002