INSPECTIE VENW

IVW onderzoekt oorzaak lekkende container A28

De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) is een uitgebreid onderzoek begonnen naar de oorzaak van de lekkage van het vat met chemicaliën dat zich bevond op een vrachtwagen op de A28. Van de inhoud van de andere vijf vaten die zich in de zeecontainer bevonden, wordt een monster genomen. Het lekkende vat wordt vandaag verbrand bij de AVR in Rotterdam.

De Inspectie controleert het vervoerdocument, de verpakking, de voertuiguitrusting en de aanwezigheid van het chauffeursdiploma voor vervoer van gevaarlijke stoffen. Ook kijkt de inspectie hoe de vaten waren gestuwd in de container.
Daarnaast controleert de IVW de rij- en rusttijden. Op moment van de lekkage was er geen sprake van overtreding van de rij- en rusttijden.
De chauffer maakte wel gebruik van 2 tachograafschijven. HIervoor wordt proces-verbaal opgemaakt.

De container met gevaarlijke stoffen was afkomstig van een afvalstoffeninzamelaar in Ierland en werd naar een afvalverbrandingsbedrijf in Hamburg vervoerd. De container is onder toezicht van inspecteurs van de IVW overgebracht naar een Rotterdams bedrijf dat is gespecialiseerd in het reinigen van containers.

///////////////////EINDE PERSBERICHT

---