Gemeente Amsterdam

Naar menu

Gemeenteraad stemt in met preventief fouilleren 21 november 2002 - Cynthia Hendriks

De gemeenteraad van Amsterdam heeft op 20 november jl. ingestemd met het aanpassen van de Algemene Plaatselijke Verordening, waardoor burgemeester Cohen de bevoegdheid wordt verleend tot het aanwijzen van een veiligheidsrisicogebied. Dit houdt in dat, nadat de Officier van Justitie daartoe toestemming heeft gegeven, de politie in het aangewezen veiligheidsrisicogebied wapen- en munitiecontroles kan uitvoeren op verpakkingen van goederen, vervoermiddelen en aan de kleding van personen. Het bevel is maximaal twaalf uur van kracht.

De burgemeester heeft de volgende gebieden aangewezen als risicogebied:

1.


Centrum/Binnenstad
De Ruijterkade, IJtunnel, Prins Hendrikkade, Nieuwe Herengracht, Herengracht, Reguliersgracht, Lijnbaansgracht, Nieuwe Vijzelstraat, Weteringlaan, Stadhouderskade, Nassaukade tot nr. 380, Leidsegracht, Herengracht, Huidenstraat, Wijde Heisteeg, Singel, Droogbak.

2.


Zuidoost

Burgemeester Stramanweg, Dolingadreef, Daalwijkdreef, Elsrijkdreef, provinciale weg S113, metrolijn tot aan Bijlmerdreef (inclusief station Ganzenhoef), Bijlmerdreef, s-Gravendijkdreef, Gaasperparkpad, Kantershofpad, Nellesteinpad, Karspeldreef, Gooiseweg, Gulden Kruispad, Flierbosdreef, Karspeldreef, voetpad
Karspeldreef-Hoogoorddreef, spoor- en metrolijn tussen Hoogoorddreef en Burgemeester Stramanweg (inclusief station Bijlmer).

Dit besluit treedt op 25 november 2002 in werking en is geldig tot 26 mei 2003. Tegen het aanwijzingsbesluit kan beroep worden ingesteld (bestuursrecht). Als de verstoring of de vrees niet meer aanwezig is, dan moet de burgemeester de gebiedsaanwijzing intrekken.

De volledige tekst van het besluit kan op werkdagen tijdens kantooruren worden ingezien in het Voorlichtingscentrum van het stadhuis, Amstel 1.

© Gemeente Amsterdam