Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 21-11-2002
1e Persbericht van donderdag 21 november 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding
Woensdagavond om 20.15 uur is op het Stratumseind een 26-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Een 17-jarige Eindhovenaar had de politie gemeld dat de man op zijn, kort geleden weggenomen bromfiets, reed. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau. Hij deed vrijwillig afstand van de bromfiets en deze is inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Someren: Niemand onder invloed
Gisterenavond is van 18.30 uur tot 21.00 uur een alcoholcontrole gehouden op de Loovebaan. Van 91 bestuurders werd een ademanalyse genomen. Geen van de bestuurders had teveel gedronken.

Eindhoven: Verlichtingscontrole
Op de Hoogstraat en de Leenderweg is gisterenavond een verlichtingscontrole gehouden. 33 fietsers kregen een proces-verbaal voor het niet voeren van verlichting.

Best: Autodieven aangehouden
Gisterenavond om 22.20 uur zijn op de Industrieweg drie inwoners van Best in de leeftijd van 17,17 en 18 jaar oud aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor te hebben ingebroken in een personenauto om deze weg te nemen. Zij zijn voor onderzoek overbracht naar het bureau en ingesloten. Bij een van de verdachten werd een mes inbeslaggenomen.

Veldhoven: Onder invloed
Een 23-jarige bromfietser uit Veldhoven is vanmorgen om 00.38 uur op de Dorpsstraat aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de man onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0,70 promille aan. De verdachte kreeg een transactie van 75 euro en een rijverbod van 2 uur.

Eindhoven: Aanhoudingen
Vanmorgen om 02.22 uur zijn op de Barrierweg twee inwoners van Eindhoven van 23 en 37 jaar, een inwoner van Son van 23 jaar en een inwoner van Helmond van 18 jaar, aangehouden. Bij een ingestelde controle bleek dat er in de auto waarin de vier mannen zich inbrekerswerktuigen aanwezig waren. Ook werd een op een pistool gelijkend voorwerp aangetroffen. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten en de aangetroffen inbrekerswerktuigen en het pistool zijn inbeslaggenomen.

Eindhoven: Computerdief aangehouden
Gisterenmorgen om 11.40 uur is op de Kerkstraat een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht woensdagmorgen uit een bedrijf aan de Jan van Lieshoutstraat een computerscherm te hebben weggenomen. Hij is overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhouding inbreker
Woensdagavond om 20.00 uur is op de Bennekelstraat een 46-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht in de nacht van dinsdag op woensdag te hebben ingebroken in een woning aan de Smuldersweg. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man bedreigt winkelpersoneel
Woensdagmiddag rond 16.00 uur is in een supermarkt aan de Hoogstraat een 49-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij werd door het personeel van de winkel betrapt op de diefstal van enkele artikelen. Toen enkele personeelsleden de man wilden aanhouden begon de man met zijn bromfietshelm in de rondte te zwaaien en het personeel te bedreigen. Ook in het kantoor van de winkel bleef de man het personeel bedreigen. Hij werd overgedragen aan de politie en de man is ingesloten.

Eindhoven: Diefstal fiets
Woensdagmiddag rond 16.30 uur zijn op de Planetenlaan twee Eindhovenaren (47 en 32 jaar oud) aangehouden. Ze worden verdacht van diefstal dan wel heling van een damesfiets die eerder die dag aan de Planetenlaan was gestolen. De eigenaresse had de verdachten later op de dag met de fiets zien lopen. De fiets werd bij een van hun in de schuur van de woning aangetroffen. De fiets is aan de eigenaresse teruggeven. Tegen de twee is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.