Ingezonden persbericht


Rotterdam heeft eigen internetknooppunt

ROTTERDAM - Rotterdam heeft voortaan een eigen internetknooppunt, in navolging van steden als Londen en Amsterdam. Door de introductie van de Rotterdam Internet eXchange (R-IX), is een enorme verbetering gerealiseerd in de snelheid en betrouwbaarheid van het internetverkeer in en om de stad. Tot nu toe waren organisaties in Rotterdam aangewezen op de Amsterdam Internet eXchange voor een snelle afhandeling van verkeer.

De Rotterdam Internet eXchange is een initiatief van de Rotterdamse internetleveranciers Luna en Intermax. Maar ook andere instellingen en providers kunnen vanaf nu participeren in het project. De R-IX past uitstekend in het beleid van de gemeente Rotterdam om een broedplaats te zijn voor ICT. Het vestigingsklimaat voor bedrijven wordt er substantieel door verbeterd, waardoor nieuw economisch perspectief ontstaat. Uniek aan het initiatief van Luna en Intermax, is dat de samenwerking volledig met private middelen is vormgegeven.

Bandbreedte goedkoper
Doordat meerdere providers participeren, zullen de effecten van de Rotterdam Internet eXchange uiteindelijk merkbaar zijn voor een groot deel van de internetgebruikers in het zuidelijk deel van de Randstad. Voor alle internetaanbieders die zich bij de Rotterdam Internet eXchange aansluiten, geldt dat zij op termijn lokale bandbreedte goedkoper kunnen aanbieden. Met een aantal providers worden inmiddels afrondende gesprekken gevoerd over deelname.

Internationale uitwisseling
Het is de bedoeling dat ook met andere internet exchanges verbinding wordt gemaakt. Hierbij moet gedacht worden aan de London Internet Exchange, de Belgian National Internet Exchange en de Deutscher Commercial Internet Exchange. Door een samenwerking met buitenlandse internet exchanges, ontstaan ook voordelen bij de uitwisseling van data op internationaal niveau.

Luna en Intermax zijn beiden internetbureaus met een focus op de zakelijke markt. Luna is in 1994 opgericht en beschikt over een rijke kennis en ervaring op het gebied van techniek en service. Intermax is gespecialiseerd in concepting, sitebouw en hosting en biedt daarmee een unieke one-stop-shop.

+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+