Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 21-11-2002 Mediaberichten 21 november (13.45 uur)

Vernieling auto met biervat

ROERMOND De politie heeft woensdagavond 3 studenten uit Maastricht en Veldwezelt aangehouden op verdenking van vernieling van een auto met een biervat. De drie (18, 18 en 19 jaar) gaan iedere woensdagavond op stap en nemen daarbij een leeg biervat mee. Op de Schoenmakersstraat zagen getuigen hoe de man uit Veldwezelt het vat boven zijn hoofd tilde en op de motorkap van een geparkeerde auto liet vallen. Hierop is de politie gewaarschuwd die het drietal inrekende. Twee van hen zijn na korte tijd weer vrij gelaten. Zij waren alleen maar dronken en bleken verder geen aandeel in de vernieling gehad te hebben. De man uit Veldwezelt is ingesloten. Hij heeft spijt van zijn actie die via snelrecht afgehandeld zal worden. Het 30 liter biervat is door de politie in beslag genomen.

Mogelijk brandstichtingen in Horst

HORST Woensdagavond is er op twee plaatsen vermoedelijk brandgesticht waarbij een aanzienlijke schade is aangericht. Bij een bedrijf op de Industriestraat brandde een zeecontainer compleet uit en ging een afdak met daaronder een caravan in vlammen op. Wat later bleek op de Stationsstraat in Hegelsom een personenauto in brand te staan.

In beide gevallen houdt de politie er ernstig rekening mee dat er sprake is van brandstichting. Een (technisch) onderzoek is gestart. Hoe groot de totale schade is, is niet bekend.

Politie houdt verwarde man aan

ROERMOND De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een verwarde 28-jarige man uit Polen opgepakt in een woning aan het Hattem. Daar stond de man met ontbloot bovenlijf in de tuin nadat hij van een woning een ruit had ingeslagen. De bewoner belde daarop de politie en kwam even later naar buiten gerend omdat de man hem in zijn woning achterna zou zitten. Eenmaal binnen zagen hoe de agenten hoe de man door de kapotte ruit naar buiten sprong en even later weer naar binnen. Daarbij liep de man verschillende snijwonden op aan zijn handen en armen. Met wat moeite kon de man overmeesterd worden, waarna hij naar de EHBO is gebracht voor het verzorgen van zijn verwondingen. Daarna is hij ingesloten in een politiecel.