Centraal Bureau Levensmiddelen


Persberichten

CBL Supermarktcompetitie weer van start

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de koepelorganisatie van alle supermarktorganisaties, organiseert voor de tweede keer de CBL Supermarktcompetitie. Met een prijzengeld van in totaal 5.000 gaat de competitie in 2003 opnieuw van start. De competitie is gericht op alle MBO-studenten van de ROCs (detailhandelsscholen) in Nederland en op jonge mensen die werkzaam zijn in de supermarkt.

Het is de tweede keer dat de competitie door het CBL wordt georganiseerd. Het doel van de competitie is om (potentiële) werknemers enthousiast te maken voor een carrière in de supermarkt. De studenten worden uitgedaagd om de supermarkt van 2010 te ontwikkelen en zich daarbij vooral te richten op de rol van het personeel in deze supermarkt. Het CBL is de eerste en tevens enige branche die een branchespecifieke competitie organiseert. Het beste team wint de eerste prijs van 2500,-. De tweede en derde prijs zijn respectievelijk 1500,- en 1000,-. In juni 2002 is de eerste prijs uitgereikt in het Kurhaus tijdens het congres Consumententrends 2002 aan een C1000 team van het Deltion College in Zwolle. In 2003 zal de uitreiking van de prijzen eveneens plaatsvinden in juni.

Competitie voor alle opleidingsniveaus
De competitie is vooral gericht op studenten van de ROCs en jonge mensen die al werkzaam zijn in de supermarkt ('werkend leren'). Er kan worden meegedaan op drie niveaus, namelijk: verkoopmedewerker, afdelingschef en supermarktondernemer/-manager. Deze niveaus sluiten aan bij de opleidingen van het CBL. Op deze manier is de competitie spannend voor alle deelnemers. Het CBL houdt bij haar beoordeling uiteraard rekening met het niveau van deelname. Bovendien promoot het CBL een bezoek door de deelnemende studenten aan de Nationale Food Week volgend jaar omdat daar veel informatie en inspiratie voor de opdracht opgedaan kan worden.

De ROCs zijn de afgelopen maanden geïnformeerd en de supermarktorganisaties zullen in januari 2003 worden aangeschreven. Aan de ROCs zijn lespakketten gestuurd die voor begeleiding gebruikt kunnen worden. Voor elk niveau is een apart lespakket (lesbrieven met docentenhandleiding) geschreven. Deze zijn ook beschikbaar voor de supermarktorganisaties.

Inschrijven op internet
Inschrijven voor deelname aan de competitie kan worden gedaan op www.supermarkt.nl. Op deze site is ook meer informatie te vinden over de CBL Supermarktcompetitie. De opdrachten moeten vóór 26 april 2003 door het CBL zijn ontvangen.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Miranda Boer, tel. 070-3376200 of 06-51502772.