Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-11-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 14.15 u) Donderdag, 21 november 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen/Voerendaal; homejacking
Afgelopen woensdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Nobelstraat in Heerlen. Inbrekers zijn die dinsdag op woensdagnacht door verbreking van de voordeur het pand binnengedrongen en hebben drank en een paar jassen gestolen. Daarnaast werd met behulp van de in de woning gevonden autosleutels ook de auto gestolen. Daarbij gaat het om een witte Peugeot 205 met het kentekennummer YH-59-SV. Ook bij een inbraak, afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht in een woning aan de Hoolstraat in Voerendaal werd met behulp van de in de woning gevonden autosleutels de auto gestolen. Hierbij gaat het om een gele Volvo S60 met het kentekennummer 01-JP-SH. Daarnaast maakten de inbrekers bij deze woninginbraak ook nog sieraden en enkele zaagmachines buit. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Brunssum; ingebroken
Bewoners van een woning aan de Rumpenerstraat in Brunssum zagen bij thuiskomst afgelopen woensdagavond, omstreeks 20.00 uur dat er iemand via de achterzijde de woning uitrende. Daarbij rende een van de bewoners de inbreker nog achterna, doch de inbreker wist te ontkomen. Bleek dat de inbreker sieraden, een lap-top en geld had gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade/Landgraaf; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen woensdag radar snelheidscontroles gehouden op de Hammolenweg in Kerkrade, de Industriestraat in Spekholzerheide en op de Europaweg Noord in Landgraaf. Totaal controleerde de politie 520 voertuigbestuurders. Daarvan hebben totaal 70 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximum snelheid overtreden. Een aantal voertuigbestuurders werd terplaatse bekeurd, doch de meeste voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km p/u.

Landgraaf; aanrijding
Afgelopen woensdagavond, omstreeks 18.30 uur vond op de Op de Heugden in Landgraaf een aanrijding plaats. Een 56-jarige bestuurster van een auto uit Landgraaf, die vermoedelijk te laat zag dat een 81-jarige vrouw uit Landgraaf op de voetgangersoversteekplaats de weg overstak/liep, schepte met haar auto de bejaarde vrouw. De bejaarde vrouw raakte bij die aanrijding gewond en werd met een gebroken been overgebracht naar het Atriumziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Landgraaf; in arm gebeten
Afgelopen woensdagmiddag stak een wandelende politieagent in vrije tijd / in burger samen met zijn dienst-surveillancehond die hij uitliet, de Nieuwenhagerheidestraat in Landgraaf over. Er kwam toen plotseling een auto aangereden waarvan de automobilist, een 28-jarige man uit Eygelshoven krachtig in de remmen moest, vermoedelijk omdat deze de overstekende agent (waarvan hij overigens in eerste instantie niet wist met een politie-agent van doen te hebben), niet tijdig had gezien. Daarover wond de automobilist zich met ondermeer met drukke handgebaren danig op. In de daarop ontstane woordenwisseling haalde de automobilist plotseling een ijzeren stang uit de auto die hij dreigend in de richting van de politie-agent ophief. Vermoedelijk omdat de diensthond in deze dreigende situatie zijn baasje wilde beschermen vloog het dier op de automobilist af en beet hem in zijn arm, waardoor de automobilist de stang uit zijn handen moest laten vallen (en waarmee mogelijk erger werd voorkomen). De verdachte werd op verdenking van poging tot doodslag aangehouden. Inmiddels gewaarschuwde en gearriveerde politie-agenten hebben de verdachte eerst aan zijn bijtverwonding aan zijn arm medisch laten verzorgen waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Simpelveld; afzuigkap
Afgelopen woensdagavond omstreeks 23.30 uur kregen politie en brandweer een melding van een binnenbrand aan de Irmstraat in Simpelveld. Bleek dat in een cafe, vermoedelijk door kortsluiting een brandje was ontstaan in een afzuigkap. De cafe-houder had de brand in de afzuigkap zelf geblust, echter er was nogal enige rookontwikkeling ontstaan. De cafe-houder had het etablissement daarom uit voorzorg zelf al ontruimd.