Gemeente Barneveld


week 47 - 21 oktober 2002

* OUD PAPIER

* DE KOMENDE WEEK OP WWW.BARNEVELD.NL

* AFWEZIGHEID MEDEWERKERS WERK, ZORG EN INKOMEN
* EXTRA COMMISSIEVERGADERING OVER STRUCTUURVISIE
* INFORMATIE AVOND OVER DE WETTELIJKE REGELINGEN BBZ EN IOAZ
* BROCHURE BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED 2000 GEPRESENTEERD
* BELASTINGVERORDENINGEN 2003

* INFORMATIEADRESSEN VOOR UW VRAGEN

* KENNISGEVING VAN MANDATERING BIJ HET RIO GELDERSE VALLEI
* WERK AAN DE WEG

* TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGEL

* VERKEERSMAATREGEL

* VERKEERSBESLUIT

* BOUWEN

* MILIEU

* RUIMTELIJKE ORDENING

* AGENDA

OUD PAPIER

HUIS-AAN HUIS:
Voetbalvereniging SDV Barneveld, woensdag 27 november de hele dag een container bij sportpark 'Norschoten' aan de Barnseweg. Voor meer informatie: Dhr. J. van Leeuwen, tel. (0342) 41 45 05.

DE KOMENDE WEEK OP WWW.BARNEVELD.NL


· Tweede Kamerverkiezingen 22 januari 2003 (rubriek Bestuur en Politiek)

· Informatie over schuldhulpverlening (rubriek Werk, Zorg en Inkomen)
AFWEZIGHEID MEDEWERKERS WERK, ZORG EN INKOMEN

Diverse medewerkers van de afdeling Werk, Zorg en Inkomen zijn de komende periode een aantal middagen afwezig. Zij volgen namelijk een bijscholingscursus. Maakt u gebruik van hun diensten, houd u er dan rekening mee dat zij de volgende middagen niet aanwezig en dus niet bereikbaar zijn. De cursusdagen vinden plaats op donderdagmiddag 21 november en 28 november.

EXTRA COMMISSIEVERGADERING OVER STRUCTUURVISIE

Op donderdag 28 november is er een extra vergadering gepland van de commissie Grondgebied met als onderwerp de structuurvisie. De bijeenkomst vindt plaats in zaal 2.24 en begint om 19.30 uur.

Presentatie ontwerpvisie
In het voorjaar van dit jaar heeft het college een ontwerpstructuurvisie gepresenteerd. Dit gebeurde met een informatiebijeenkomst in t Trefpunt in Voorthuizen. Daarnaast was er een zogenoemde populaire versie verkrijgbaar waar in het kort is beschreven welke toekomstplannen het college heeft voor iedere kern. Iedereen heeft gelegenheid gekregen om te reageren op de visie. Er zijn zon 30 reacties van bewoners binnengekomen en daarnaast ruim 10 van diverse instanties.

Inspraakreacties
Alle inspraakreacties zijn inmiddels verwerkt. De mensen en instanties die een inspraakreactie hebben gegeven, weten het antwoord van de gemeente op hun inpsraakreactie. Alle reacties hebben geen aanleiding gegeven tot wezenlijke veranderingen in de ontwerpvisie. Er zijn wel wijzigingen aangebracht in de visiekaartjes en is ook de opbouw van de visie veranderd. Deze bestaat nu uit twee delen, namelijk de visie en een deel waar de bestaande situatie, beleidskader en inspraakreacties zijn beschreven.

Vervolg
De gewijzigde visie wordt besproken in de commissie Grondgebied. Dit gebeurt in een extra vergadering, gepland op 28 november. Afhankelijk van de reacties van de commissieleden wordt de visie al dan niet in gewijzigde vorm ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad. Het streven is om dit in de vergadering van december van dit jaar te laten plaatsvinden. De Structuurvisie bevat geen besluiten en daarom bestaan tegen de vaststelling door de raad geen bezwaar- of beroepsmogelijkheden. In de uitwerking van de visie in de vorm van bestemmingsplannen is uiteraard wel de volledige rechtsbeschermingsprocedure van toepassing.

De gewijzigde visie ligt ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen Leefomgeving en bij de balie Voorlichting.

INFORMATIE AVOND OVER DE WETTELIJKE REGELINGEN BBZ EN IOAZ

Op donderdag 28 november aanstaande om 19.30 uur wordt in de raadzaal van het gemeentehuis een informatie avond over twee wettelijke regelingen gehouden: de Bbz (Besluit bijstandverlening zelfstandigen) en de Ioaz (Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen). De regelingen Bbz en Ioaz worden uitgevoerd door de afdeling Werk, Zorg & Inkomen voor de gemeenten Barneveld, Nijkerk, Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg.

De avond is bedoeld voor personen werkzaam bij accountantskantoren en banken, voor boekhouders, banken, brancheorganisaties voor midden- en kleinbedrijf etc. Tijdens de avond zal het IMK-Intermediair (Instituut voor Midden- en Kleinbedrijf) een presentatie houden over de (on)mogelijkheden van de twee regelingen en over hulpverlening aan startende ondernemingen. Mocht u deel willen nemen aan deze avond, dan kunt u zich telefonisch aanmelden op telefoonnummer (0342) 495205/226/278.

BROCHURE BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED 2000 GEPRESENTEERD

Op vrijdag 15 november jl. is de eerste brochure over het Bestemmingsplan Buitengebied 2000 gepresenteerd in De Hofstee te Stroe. De brochure is een soort samenvatting van het bestemmingsplan en geeft een eerste blik op de mogelijkheden en onmogelijkheden in het buitengebied. Het nieuwe bestemmingsplan is inmiddels al in werking getreden, na goedkeuring van de provincie Gelderland. Wel is goedkeuring onthouden aan het bestemmen van ca. 180 recreatie- en noodwoningen tot woning. Over dit onderwerp wordt momenteel nog overleg gevoerd met de provincie. De brochure kunt u gratis ophalen bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving en bij voorlichting. Ook kunt u de brochure telefonisch aanvragen via (0342) 495222.

BELASTINGVERORDENINGEN 2003

In de begrotingsraad van 31 oktober heeft de gemeenteraad de diverse wijzigingen van de belastingverordeningen vastgesteld. Het gaat om de volgende belastingverordeningen:

* de onroerende-zaakbelastingen,

* het rioolrecht,

* de hondenbelasting, de forensenbelasting,
* de toeristenbelasting,

* de tarieventabel leges,

* de parkeerbelasting met de tarieventabel,
* de begrafenisrechten,

* de brandweerrechten;

* de reinigingsheffingen.

In deze verordeningen zijn de tariefs- en redactionele aanpassingen opgenomen.
De verordeningen liggen ter inzage en zijn kosteloos verkrijgbaar bij de afdeling financiën, kamer 0.27 in het gemeentehuis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer W. Horstink van die afdeling (0342) 495213.

INFORMATIEADRESSEN VOOR UW VRAGEN

Veel mensen in de regio maken gebruik van Regiotaxi de Vallei. Een vorm van openbaar vervoer voor iedereen in de gemeenten Barneveld, Ede, Rhenen, Veenendaal en Wageningen. Met de regiotaxi reist u op een eenvoudige en comfortabele manier naar familie, station, sportvereniging, enz.

Wilt u informatie, een rit reserveren, suggesties of klachten doen over de dienstverlening?
We geven hierna aan waar u met uw vraag terecht kunt.
* Voor al uw vragen over het gebruik van de regiotaxi kunt u het volgende telefoonnnummer bellen:
(0318) 61 62 62. U kunt ook gebruikmaken van internet: www.regiotaxidevallei.nl.

* Voor het reserveren van een rit, kunt u het volgende telefoonnummer bellen:
(0318) 65 57 77.

* Voor suggesties en klachten over de dienstverlening van Regiotaxi De Vallei kunt u het volgende telefoonnummer bellen: (0318) 68 08 09, u wordt dan automatisch doorverbonden met een onafhankelijk bedrijf. U kunt dit ook schriftelijk doen, via een klantenreactiekaart die verkrijgbaar is in het voertuig of door een briefje te sturen naar: Projectbureau Regiotaxi De Vallei, Antwoordnummer 40, 6710 VB Ede.

KENNISGEVING VAN MANDATERING BIJ HET RIO GELDERSE VALLEI

Om in aanmerking te komen voor zorgverlening hebben inwoners van de gemeenten Barneveld, Scherpenzeel, Ede en Wageningen een indicatie nodig van het Regionaal Indicatie Orgaan Gelderse Vallei (RIO Gelderse Vallei). Het RIO stelt vast voor welke zorg men in aanmerking komt, hoeveel zorg en voor hoe lang.

Het RIO GV geeft zogenoemde indicatiebesluiten af voor thuiszorg (verpleging, verzorging, huishoudelijke verzorging), dagopvang, dagbehandeling en dagverzorging, alsmede tijdelijke of permanente opname in een verzorgings- of verpleeghuis.

Het bestuur van het RIO Gelderse Vallei, heeft in haar vergadering van 31 oktober 2002, besloten de volgende mandaten te verlenen:

aan de directeur van het RIO Gelderse Vallei wordt mandaat verleend voor :

* het nemen van indicatiebesluiten met de mogelijkheid tot het verlenen van ondermandaat

* het nemen van beschikkingen op bezwaar, eveneens met de mogelijkheid tot verlenen van ondermandaat

* het vertegenwoordigen van de stichting in hoorzittingen aangaande bezwaarschriften betreffende indicatiebesluiten met de mogelijkheid tot het verlenen van ondermandaat.

De directeur van het RIO Gelderse Vallei geeft ondermandaat voor het nemen van indicatiebesluiten voor verschillende soorten aanvragen aan indicatieadviseurs c.q. coördinatoren, en bij langdurige afwezigheid voor het nemen van beschikkingen op bezwaar en het vertegenwoordigen van de stichting in hoorzittingen aangaande bezwaarschriften betreffende indicatiebesluiten aan de coördinatoren.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met: Regionaal Indicatie Orgaan Gelderse Vallei
De Zonneberg, Oude Arnhemseweg 2, 6711 DV Ede
Tel. (0318) 67 22 50.

WERK AAN DE WEG

Vanaf maandag 25 november worden herbestratingswerkzaamheden uitgevoerd aan de Hoofdstraat te Voorthuizen tussen de Van den Berglaan en de Molenweg. Het voet- en fietspad zal dan worden vernieuwd. De fietsers vanuit Voorthuizen richting Apeldoorn zullen worden omgeleid via de Van den Berglaan - Koninginnelaan en Molenweg. Naar verwachting zullen de werkzaamheden enkele weken in beslag nemen. Voor meer informatie inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer G. van der Bij, telefoon (0342) 415156.

TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGEL

Op 18 december 2002 zal s avonds in het centrum van Barneveld het evenement Barneveld by Candlelight worden georganiseerd. Voor dit evenement is het, voor de verkeersveiligheid en ter bescherming van bezoekers, noodzakelijk om op 18 december 2002 van 18.00 tot 22.30 uur voor de volgende wegen een tijdelijke geslotenverklaring in te stellen: de Jan van Schaffelaarstraat, de Nieuwstraat, het Raadhuisplein, de Krommestraat, de Brouwerstraat, het Dijkje, de Langstraat en de Erkensgang, het gedeelte van de Haanschotenstraat gelegen tussen de Langstraat en de Pastoor Gowthorpestraat en een gedeelte van de Catharijnesteeg. Tevens is het noodzakelijk om gedurende de eerdervermelde uren het eenrichtingsverkeer in de Nairacstraat op te heffen.

Het betreffende verkeersbesluit ligt voor een ieder tot 2 januari 2003 ter inzage bij de gemeente Barneveld, afdeling Bestuurs- en Managementondersteuning, kamer 1.19.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit kunnen binnen zes weken na datum van bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Barneveld, Postbus 63, 3770 AB Barneveld. Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen tevens de President van de Arrondissementrechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed dit vereist. Dit verzoek dient gericht te worden aan de President van de Arrondissementsrechtbank te Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

VERKEERSMAATREGEL

Burgemeester en wethouders van Barneveld hebben besloten nabij het pand Bongerd 34 te Barneveld ten behoeve van een slecht ter been zijnde bewoonster van het pand, een op kenteken gestelde gehandicaptenparkeerplaats voor de duur van twee jaar aan te wijzen.

Het bijbehorende verkeersbesluit ligt voor een ieder vanaf 21 november 2002 tot 2 januari 2003 ter inzage bij de Balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit, kunnen ingevolge de bepalingen van de Algemene Wet Bestuursrecht binnen zes weken na de datum van de bekendmaking van deze besluiten bij burgemeester en wethouders een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift dient gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van Barneveld, Postbus 63, 3770 AB te Barneveld.

VERKEERSBESLUIT

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Barneveld heeft besloten om op het nog te realiseren verhoogde kruisingsvlak op de Rooseveltstraat-Slangenburg een voorrangsregeling in te stellen waarin fietsers op het verhoogde kruisingsvlak. voorrang hebben op de bestuurders rijdende op de Rooseveltstraat.

De genoemde kruising maakt deel uit van de primaire fietsroute centrum Barneveld Zuid en van de toekomstige fietsroute vanuit De Burgt richting het centrum. Het instellen van de voorrangsregeling in combinatie met het realiseren van het verhoogde kruisingsvlak maakt de genoemde fietsroutes veiliger en comfortabeler en past binnen het fietsbeleidsplan van de gemeente Barneveld.

Het verkeersbesluit ligt voor een ieder tot 19 december 2002 ter inzage bij de Balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving van de sector VROM van de gemeente Barneveld.
Belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit kunnen binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Barneveld, Postbus 63, 3770 AB, Barneveld.

Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen tevens de President van de Arrondissementsrechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed dit vereist. Dit verzoek dient gericht te worden aan de President van de Arrondissementsrechtbank te Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 30160, 6803 AD te Arnhem.

OFFICIELE MEDEDELINGEN

BOUWEN

De volgende aanvragen voor een bouw- of sloopvergunning zijn binnengekomen.

Aanvragen om een bouwvergunning
Bouwadres Naam aanvrager Bouwplan

Barneveld
Beekstraat 28 G.J. van der Aalst bouwen van een woning De Hoge Akker 20 B.A.N. van Galen verbouwen en uitbreiden van een woning
Johan de Wittlaan 50 F.H.J. Dellevoet verbouwen en uitbreiden van een woning
Nijverheidsweg 17 Jaske Automaten B.V. bouwen van een luifel aan een bedrijfshal
Stationsweg/Binnenveld (station Barneveld Noord) Railinfrabeheer Afd. Regionale Projecten bouwen van een rijwielstalling Valkseweg 112 A.G. van de Vliert verbouwen en uitbreiden van een woning/berging
Wencopperweg 64 G.A. van den Bunt bouwen van een kantoor/woning/berging/garage

Garderen
Ouwendorperweg 31 A. en H. van de Brug bouwen van een veeschuur Ouwendorperweg 31 A. en H. van de Brug bouwen van een veestal Roeëkamperweg tussen 13 en 15 M. van Voorst bouwen van een woning met garage

Kootwijkerbroek
Garderbroekerweg 173 E. van Veldhuizen verbouwen en uitbreiden van een schuur

Stroe
Stroeërschoolweg 10 E.J. Malestein bouwen van een woning met carport, garage en schuur
Welgelegenweg 9 A.N. van der Dussen verbouwen en uitbreiden van een bedrijfsruimte
Welgelegenweg 28 P. Bijlsma bouwen van een schapenstal

Terschuur
Leemweg 13 V.O.F. van de Mheen bouwen van een kippenschuur

Voorthuizen
Kerkstraat 7 R.P. van Koesveld verbouwen en uitbreiden van een woning Rembrandtstraat 42 G.J.F.J. Woordes verbouwen en uitbreiden van een woning
Van den Berglaan 19 J. van Hamersveld verbouwen en uitbreiden van een woning

Zwartebroek
Vossenweg 10 mw. M. Bos- Bieshaar bouwen van een loods/schapenstal

Aanvragen om een sloopvergunning
Adres Naam aanvrager Sloopplan
Barneveld
Beekstraat 28 G.J. van der Aalst geheel slopen van een woning Groen van Prinstererlaan (nabij de markthal) gemeentebestuur van Barneveld geheel slopen van de pakloodsen
hoek Postweg en Helweg gemeentebestuur van Barneveld geheel slopen van een schuur

Kootwijkerbroek
Hulstweg 10 N. Hammelburg gedeeltelijk slopen van een kippenschuur Walhuisweg 8 L. van den Berg geheel slopen van een woning en berging

Stroe
Stroeërschoolweg 10 E.J. Malestein geheel slopen van een woning en gedeeltelijk slopen van schuren

Zwartebroek
Vossenweg 10 mw. M. Bos- Bieshaar geheel slopen van diverse opstallen

Inzien van aanvragen?

Aanvragen en plannen inzien
Alle aanvragen liggen ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 in Barneveld. De beoordeling van deze aanvragen moet nog beginnen. Het is daarom nu nog niet bekend of voor deze aanvragen een vergunning wordt verleend.

Aanvragen uit het buitengebied
Voor bouwaanvragen uit het buitengebied waar het nieuwe bestemmingsplan van toepassing is, geldt in het bijzonder dat deze vier weken na de datum van publicatie ter inzage liggen. In deze periode kunt u reageren op deze aanvragen. U kunt uw zienswijze hierover schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders. Het adres is: Postbus 63, 3770 AB Barneveld.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de aanvragen kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, tel. (0342) 495222.

Bouwplannen die afwijken van het bestemmingsplan De onderstaande bouwplannen wijken af van het bestemmingsplan. In de derde kolom is aangegeven waaruit de afwijking bestaat. Het is de bedoeling van het college van burgemeester en wethouders (B&W) om voor deze plannen een vergunning te verlenen.

Bouwadres Bouwplan Afwijking bestemmingsplan
Barneveld
Watertuin 280 / K. van der Hoef (a) verbouwen en uitbreiden van een woning het maximaal toegestane bebouwingspercentage wordt hier overschreden

Terschuur
Elleboogweg 4 / T. Epskamp (b) bouwen van een
loods/berging/schapenhok de maximaal toegestane oppervlakte aan bijgebouwen wordt hier overschreden en een gedeelte wordt buiten het bouwblok gesitueerd

Inzien van plannen en reageren op besluiten over plannen?

Plannen inzien
Alle aanvragen en plannen liggen ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 in Barneveld.

Reageren op voorgenomen besluiten
Bent u het niet eens met de voorgenomen besluiten van het college van burgemeester en wethouders over de bouwplannen die afwijken van het bestemmingsplan? Schrijf dan een brief aan het college van burgemeester en wethouders en geef daarin aan waarom u het er niet mee eens bent. Het adres is: Postbus 63, 3770 AB Barneveld. Het college zal uw reactie meewegen in het definitieve besluit. De inzagetermijn en reactietermijn zijn niet voor ieder plan dezelfde. Deze termijnen zijn twee weken (vanaf 22 november 2002 tot en met 5 december 2002) of vier weken (vanaf 22 november 2002 tot en met 19 december 2002). Achter het bouwadres is met een letter aangegeven welke termijn geldt: a= 2 weken, b= 4 weken.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de plannen kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, tel. (0342) 495222.

VRIJSTELLINGEN

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan. Het betreft hier het verleggen van het fietspad aan de Rooseveltstraat. Het fietspad wordt gesitueerd op een bestemming waar dit in principe niet is toegestaan.

Burgemeester en wethouders hebben een verzoek ontvangen van Dierenartsenpraktijk V.U.G., Evertsenlaan 18, 3781 TB te Voorthuizen, om vrijstelling te verlenen voor een gedeeltelijk gebruik van het woonhuis aan de Dorpsstraat 24 te Garderen als dependance van de dierenartsenpraktijk te Voorthuizen.

Deze plannen liggen van 22 november 2002 tot en met 19 december 2002 voor een ieder ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, sector VROM, Raadhuisplein 3.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, tel. (0342)-495222.
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk zijn bedenkingen tegen deze plannen naar voren brengen bij burgemeester en wethouders.

RUIMTELIJKE ORDENING

GEDEELTELIJKE HERZIENING TANKSTATIONS ONHERROEPELIJK

Gedeputeerde staten van Gelderland hebben op 26 augustus 2002 de gedeeltelijke herziening Tankstations in de kernen Barneveld, Voorthuizen en Kootwijkerbroek goedgekeurd. De gedeeltelijke herziening heeft tot doel te voorkomen dat een aantal ontmantelde tankstations opnieuw in gebruik worden genomen als tankstation. Het besluit van gedeputeerde staten heeft van 13 september 2002 tot en met 24 oktober 2002 voor een ieder ter inzage gelegen.

Gebleken is dat tegen deze goedkeuring geen beroep is ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De gedeeltelijke herziening is nu onherroepelijk en ligt vanaf heden voor een ieder ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3, tel. (0342) 495222.

INRICHTINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN TERSCHUUR

Op basis van het bestemmingsplan Hoevelakenseweg-III, dat op 18 december 2001 onherroepelijk is geworden, kan aan de Hoevelakenseweg in Terschuur een bedrijventerrein worden gerealiseerd. Hiervoor is een inrichtingstekening gemaakt. Deze ligt van 22 november tot en met 19 december 2002 ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3, tel (0342) 495222.

Het bestemmingsplan heeft een lange proceduretijd gehad. Daardoor is er in het bestemmingsplan geen rekening gehouden met actuele ontwikkelingen welke heden ten dage belangrijk zijn voor de aanleg van een dergelijk terrein. Gevolg hiervan is, dat de inrichtingstekening op de volgende punten afwijkt van het geldende bestemmingsplan:
* ten behoeve van de waterhuishouding wordt voorzien in een ringsloot en bijbehorend onderhoudspad aan de oost- en westzijde van het bedrijventerrein binnen de bestemming "Groensingel";
* hierdoor schuift de afschermende groensingel op en wordt deze gesitueerd binnen de bestemming "Erf bij bedrijven" en vervalt de groensingel voor een klein deel ter hoogte van het viaduct Stoutenburgerweg;

* veneens ten behoeve van de waterhuishouding wordt voorzien in een waterberging binnen de bestemming "Agrarisch gebied" en daarnaast is binnen deze bestemming een rotonde geprojecteerd, ten behoeve van een goede en veilige verkeersafwikkeling op het bedrijventerrein.

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om ten aanzien van de vermelde afwijkingen vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan. Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder schriftelijk bedenkingen kenbaar maken tegen dit voornemen bij burgemeester en wethouders, Postbus 63, 3770 AB Barneveld.

INSPRAAK NIEUWBOUW VERZORGINGSHUIS ELIM VLIEGERSVELDERLAAN

De Stichting Verzorgingshuizen Regio Oost heeft medewerking gevraagd voor nieuwbouw van het verzorgingshuis Elim aan de Vliegersvelderslaan in Barneveld.

Het voornemen bestaat, om ten behoeve van dit plan vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan met toepassing van artikel 19, lid 1, van de Wet op de Ruimtelijke ordening.

Een tekening waarop dit plan is aangegeven, ligt van 22 november tot en met 19 december 2002 ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3, tel. (0342) 495222.

Via deze inspraakprocedure heeft een ieder de mogelijkheid zijn standpunt over dit plan mondeling of schriftelijk kenbaar te maken bij burgemeester en wethouders. Inspraakreacties moeten voor 20 december 2002 bij de gemeente binnen zijn.

MILIEU

Voornemen opstellen milieu-effectrapportage
Burgemeester en wethouders hebben een startnotitie ontvangen voor het opstellen van een milieu-effectrapportage voor het veehouderijbedrijf aan de Peutweg 1 en 3 te Barneveld. De startnotitie ligt vanaf 22 november 2002 ter inzage. Overeenkomstig artikel 7.14 van de Wet milieubeheer stellen wij een ieder in de gelegenheid opmerkingen te maken over het geven van richtlijnen inzake de inhoud van het milieueffectrapport. Wij stellen u in de gelegenheid om eventuele opmerkingen voor 23 januari 2003 in te dienen bij burgemeester en wethouders.

Ontwerpmilieuvergunning
Het is de bedoeling om aan het hieronder genoemde bedrijf een gedeeltelijke milieuvergunning te verlenen. De ontwerpmilieuvergunning ligt tot en met 19 december 2002 ter inzage. Bedenkingen tegen deze ontwerpmilieuvergunning kunnen worden ingediend tot en met 20 december 2002.

Bedrijfsadres
Naam aanvrager Aanvraag voor
Kootwijkerbroek
Wesselseweg 132 De heer G. van den Bosch Revisievergunning voor een kalverenhouderij

Verleende milieuvergunning
Aan het hieronder genoemde bedrijf is een milieuvergunning verleend. Tot en met 3 januari 2003 is het mogelijk beroep in te stellen bij de Raad van State tegen de verleende milieuvergunning. Beroep is slechts mogelijk indien tegen de ontwerpmilieuvergunning bedenkingen zijn ingediend en wanneer de milieuvergunning afwijkt van de ontwerpmilieuvergunning.
Bedrijfsadres Naam aanvrager Aanvraag voor
De Glind
Rudolphlaan 30 De heer J. van Deelen Revisievergunning voor een pluimvee- annex rundveehouderij

Ingetrokken milieuvergunning
Van het volgende bedrijf is de milieuvergunning ingetrokken.Tot en met 3 januari 2003 is het mogelijk beroep in te stellen bij de Raad van State tegen het besluit tot intrekking van de milieuvergunning. Beroep is slechts mogelijk indien tegen het ontwerpbesluit bedenkingen zijn ingediend en wanneer het besluit afwijkt van het ontwerpbesluit.

Bedrijfsadres Intrekking betreft
Kootwijkerbroek
Kerkweg 3 Gehele vergunning

Inzien van en reageren op de (ontwerp)vergunningen/besluiten en meldingen?

Ontwerpmilieuvergunningen/ontwerpbesluiten
Motiveer uw bedenkingen en dien die (eventueel vertrouwelijk) in bij het college van burgemeester en wethouders. Dit kan schriftelijk (postbus 63, 3770 AB in Barneveld) of mondeling tijdens een gedachtenwisseling. Houdt u er rekening mee dat u binnen de bedenkingentermijn uw reactie kenbaar moet maken, anders verspeelt u uw beroepsrecht.

Verleende/ingetrokken/geweigerde milieuvergunningen U had bedenkingen tegen de ontwerpmilieuvergunning en vindt dat hiermee in de verleende milieuvergunning onvoldoende rekening is gehouden? U kunt dan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage. Als u wilt voorkomen dat het bedrijf van de milieuvergunning gebruik gaat maken, kunt u bij de Voorzitter van deze Afdeling een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening te treffen is een griffierecht verschuldigd.

Geaccepteerde meldingen

* Voor meldingen die zijn geaccepteerd op grond van artikel 8.40 Wet milieubeheer gelden landelijke voorschriften. Op grond van de Wet milieubeheer zijn er geen mogelijkheden tot het indienen van bezwaar.
* Meldingen op grond van artikel 8.19 Wet milieubeheer worden geaccepteerd van milieuvergunningplichtige bedrijven. Hiertegen bestaat de mogelijkheid bezwaar in te dienen. Motiveer uw bezwaar en dien die (eventueel vertrouwelijk) in bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 63, 3770 AB in Barneveld.

Meer informatie?
Voor het inzien van de (ontwerp)vergunningen en meldingen en voor meer informatie kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 te Barneveld, tel. (0342) 495222.

Agenda:

Maandag 25 november, 11.00 12.00 uur: spreekuur wethouders Dinsdag 26 november, 19.30 uur: Gemeenteraad
Donderdag 28 november, 19.30 uur: extra commissie Grondgebied Donderdag 28 november, 19.30 uur: Informatie avond BBZ en IOAZ
---