Gemeente Harenkarspel


04-11-2002
Vervolg raadsvergadering van 5 november jl. op 11 november a.s. Aanvang 20.00 uur, na afloop commissie ABZ

De raadsvergadering van 5 november jl. is om 23.30 uur geschorst en wordt voortgezet op maandag 11 november a.s om 20.00 uur, na afloop van de commissie ABZ.
De raadsvergadering wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Oostwal 2 in Tuitjenhorn.
Voorafgaand aan de raadsvergadering is er een vergadering van de commissie ABZ. Deze vergadering begint om 19.30 uur en wordt gehoduen in de grote commissiekamer van het gemeentehuis. De ingang van deze commissiekamer is aan de achterkant van het gemeentehuis en te bereiken vanaf de Delftweg.
Op de agenda voor de raadsvergadering staan de volgende voorstellen:
*Vaststelling begroting 2003 en instemmen met meerjarenperspectief 2004 t/m 2006 alsmede bevestigen van de risicoparagraaf 2003 De gemeenteraad behandelt de begroting van de gemeente voor het jaar 2003 en het meerjarenperspectief 2004 t/m 2006. De Algemene Beschouwingen treft u verderop in deze uitgave aan. De Algemene Beschouwingen zijn de reacties van de politieke partijen in Harenkarspel op bovengenoemde begroting en het meerjarenperspectief. Daarna volgt de reactie van het college van burgemeester en wethouders op de Algemene Beschouwingen.

*Vaststelling tarieven diverse heffingen voor het jaar 2003 Jaarlijks bij de vaststelling van de begroting worden ook de belastingtarieven vastgesteld.

*Vaststelling Beleidsverslag 2001 uitvoering Algemene Bijstandswet De gemeente is verplicht jaarlijks een beleidsplan en een beleidsverslag vast te stellen. In het beleidsplan wordt aangegeven hoe de gemeente haar doelstellingen met betrekking tot bovengenoemde wet wil realiseren. In het beleidsverslag wordt na afloop van een kalenderjaar beschreven, in hoeverre deze doelstellingen zijn bereikt.
*Vaststelling Beleidsplan Sociale Activering 2002-2005 Gedurende de periode van 1 oktober 2000 tot 1 juli 2002 hebben zeven gemeenten in het Gewest Kop van Noord-Holland samengewerkt op het beleidsterrein Sociale Activering. De bedoeling hiervan is mensen met een uitkering meer te betrekken bij sociale activiteiten. Dit gebeurde onder begeleiding van een adviesbureau. Het project bevindt zich nu in een afrondende fase. Onlangs vond er een slotconferentie plaats. Hier werd onder meer het handboek Sociale Activering en de ontwikkelde Sociale Kaart aan de zeven gemeenten aangeboden.
*Optimalisering gehele archief door inschakeling van externe ondersteuning inclusief bouwkundige aanpassingen Op basis van diverse wettelijke regelingen is onze gemeente verplicht de archiefbestanden goed te beheren. Uit intern onderzoek is gebleken dat dit niet het geval is. Daarom wordt er een extern bureau ingeschakeld om het hele archief te optimaliseren.
*Wijziging bestemmingsplan "Gemeente Warmenhuizen, Uitwerkingsplan Recreatieterrein de Rekere" voor het perceel Westfriesedijk 35 in Warmenhuizen
Voor het perceel Westfriesedijk 35 in Warmenhuizen is een wijzigingsverzoek ingediend om de bestemming "Beheerderswoning annex Kantine", van bovengenoemd perceel te wijzigen.
*Beschikbaarstellen krediet voor controle wegen tijdens koolcampagne De gemeente is als wegbeheerder verantwoordelijk voor de toestand van de wegen. Is die toestand slecht, dan kan de wegbeheerder voor de daaruit voortvloeiende geleden schade en het opgelopen letsel aansprakelijk gesteld worden. De raad wordt daarom gevraagd een krediet beschikbaar te stellen om de wegen in de gemeente Harenkarspel te laten controleren door derden tijdens de oogstperiode. Doel hiervan is de vervuiling door modder te verminderen en daarmee de verkeersveiligheid te bevorderen.

*Aanvulling krediet voor de aanleg van de "Zuidtangent"en aanvullende werken
De raad wordt gevraagd een aanvullend krediet beschikbaar te stellen voor de uitvoering van werkzaamheden in verband met de aanleg van de Zuidtangent (de zuidelijke rondweg) in Warmenhuizen.
*Verbinden van prioriteiten en acties aan de uitkomsten van het omnibusonderzoek 2002
De raad wordt gevraagd aan te geven welke prioriteiten of mogelijk andere acties hij wil verbinden aan de uitkomsten van de enquête. Het college van b. en w. heeft al een aantal verbeterpunten en acties aangegeven. De raad kan deze nog aanvullen/wijzigigen.
*Interpellatiedebat over het uitgevoerde bouwtoezicht bij de realisatie van de aanbouw van de Sporthal Harenkarspel De VVD wil wethouder mw. M. Tijm-Carnas vragen stellen over de aanbouw van de Sporthal Harenkarspel.